Economia

BENESTAR SOCIAL

Vulneració de la dependència i el 0,7%

El govern espanyol incompleix les quotes de finançament de la llei de dependència que estableix la mateixa norma. El 2011, la Generalitat va haver de fer una despesa addicional de 235 milions per suplir la reducció de l'aportació estatal, que va ser de 258 milions (l'equivalent al 24% del cost anual). En total, el govern d'Artur Mas va destinar 728 milions a la dependència (el 67%) i els usuaris hi van contribuir amb 98 milions (9%).

El Departament de Benestar i Família manté la reivindicació històrica perquè Catalunya gestioni el 0,7% de l'IRPF que els contribuents decideixen destinar a fins socials quan marquen la casella corresponent a la declaració de la renda. El govern insisteix que s'ha de complir la sentència del Tribunal Suprem, segons la qual és competència de la Generalitat la gestió d'aquests recursos. Es tracta de la tramitació, resolució i pagament de les subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.