Economia

AGRICULTURA

Ajuts europeus i conflicte amb la nova PAC

El govern reclama la transferència urgent de recursos per complir els objectius que marca la UE, ja que ara ha d'esperar que el Ministeri aprovi la normativa corresponent. El Departament d'Agricultura ha llançat una ofensiva dialèctica contra la nova política agrària comuna (PAC) i demana poder negociar amb l'Estat. El conseller Josep Maria Pelegrí defensa que el nou model europeu proposat fins al 2020 no s'adequa a l'estructura productiva catalana, caracteritzada per la diversitat, i afavoreix els desequilibris entre agricultures mediterrànies i continentals. D'altra banda, la futura política agrària condiciona, segons el govern, la viabilitat de moltes explotacions, especialment en el sector ramader. Per tot plegat, el govern tem que comporti l'abandonament d'activitat agrària.

La Generalitat també demana tenir veu en la negociació dels fons estructurals del sector pesquer. Creu que “es volen aplicar criteris que no tenen en compte la flota del litoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.