Economia

EDUCACIÓ

La vaga fa canviar els plans en totes les etapes de l'educació

La vaga general va trastocar ahir la vida quotidiana dels estudiants catalans, des dels de les escoles bressol fins als universitaris. Tot i que les escoles i instituts van obrir en compliment dels serveis mínims, el cert és que, amb independència del seguiment de la vaga que fessin els mestres, molts pares van optar per no portar els fills a escola ja fos per principis, perquè ells també feien vaga o per una qüestió purament pràctica, ja que, en molts casos, el menjador, el transport escolar i altres serveis extraescolars havien estat suspesos.

Com sempre passa en aquests casos, govern i sindicats van donar xifres molt dispars sobre el seguiment de l'aturada. Segons la Generalitat, només el 16,26% dels docents de l'ensenyament públic haurien secundat la vaga, i el 93% dels centres concertats haurien obert amb normalitat.

Res a veure amb les dades dels sindicats. CCOO i la UGT van xifrar en un 90% l'afectació global de la vaga als centres educatius catalans, i el seguiment dels docents i el personal d'administració de totes les etapes, al voltant del 70%. En canvi, USTEC, el sindicat majoritari en l'ensenyament públic, va estimar la participació en la vaga en un 60%. Les organitzacions de treballadors van coincidir a assegurar que l'activitat acadèmica i laboral de secundària i de les universitats havia quedat pràcticament paralitzada.

Al marge del que sostinguin les versions dels uns i dels altres, el cert és que en el sector de l'educació de normalitat n'hi va haver poca. A l'escola pública Mestre Enric Gibert i Camins de Sant Andreu, a Barcelona, només van acudir al centre 44 nens i nenes, que van viure una jornada escolar atípica. “Avui no farem classe normal. No ampliarem currículum”, va assegurar la cap d'estudis, Lídia García, la membre de l'equip directiu a la qual va tocar fer serveis mínims. García va explicar que durant les primeres hores del matí els nens farien activitats a dins de les aules i que no sortirien al pati fins ben entrat el matí per evitar possibles problemes amb els piquets, que, a diferència d'ocasions anteriors, no els van segellar l'entrada amb silicona. El centre no va oferir ahir el servei de menjador, que va a càrrec d'una empresa externa, ni cap activitat extraescolar. Segons va explicar García, a l'escola van secundar la vaga tretze dels trenta mestres del centre.

A les universitats l'aturada va tenir un seguiment més ampli, especialment per part dels estudiants, que van deixar la major part de les aules buides, en alguns casos a causa dels bloquejos de carreteres i dels accessos als campus com els que hi va haver a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tranquil·litat es respirava al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, on no hi havia piquets perquè aquests dies estan en període d'exàmens i no hi ha classe. Els exàmens previstos per ahir havien estat ajornats.

r.g. aranzueque



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona