Economia

COMERÇ

Persianes baixades al pas dels piquets

El comerç gironí va girar majoritàriament l'esquena a la vaga general d'ahir i el seguiment va ser molt escàs en un gran nombre de municipis de les comarques gironines. La patronal Pimec reconeixia ja al migdia que “el petit comerç estava desenvolupant la jornada amb normalitat”. A Girona, els establiments comercials del centre de la ciutat havien obert pràcticament tots,

amb comptades excepcions. El president de l'associació de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, xifrava en “un 10% la repercussió de la vaga” i admetia que no hi havia hagut “enfrontaments ni problemes en l'obertura”. Tot i això, en alguns comerços i entitats van rebre l'impacte d'ous i el llançament de pintura de manifestants d'algunes de les marxes, i hi va haver moments de tensió quan alguns piquets van voler forçar el tancament de l'establiment, com va passar en un dels supermercats Mercadona i a l'Hipercor.

Molts comerços, tot i obrir amb normalitat les seves portes, mantenien els aparadors amb les reixes baixades malgrat atendre amb normalitat els clients que hi entraven. Les diverses manifestacions i piquets que es desplaçaven pel centre de Girona van provocar que molts comerços optessin per baixar momentàniament la persiana i tornar-la a pujar un cop havien passat. Així ho admetia el president del consell de Girona de Pimec Comerç, Josep Massegur, tot explicant: “Gairebé tots els petits establiments han obert les seves portes, tot i que alguns han hagut de tancar-les un moment davant la presència notòria de piquets.”

A Figueres, la jornada de vaga va començar de manera desagradable per a una quinzena de comerços dels carrers Peralada, Girona, Joan Maragall, plaça de l'Ajuntament i carrer Nou, que van veure, a l'hora d'obrir, que els havien intentat sabotejar la jornada posant silicona als panys. El president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, va indicar, però: “Tothom ha obert i hi ha hagut el moviment habitual del dia de mercat.” L'Ajuntament de Figueres va lamentar els problemes i la despesa econòmica d'aquests establiments del centre històric. Els marxants han parat amb normalitat on hi havia mercat, per bé que a Figueres i Tossa hi ha hagut una activitat del 60%. A Lloret, el pas de diversos piquets va obligar a tancar al matí tots els comerços del centre.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona