Economia

Patronals i sindicats, molt distants

Els sindicats majoritaris parlen d'un seguiment d'entre un 75% i un 80%, i en canvi les patronals, d'un 10%

Les valoracions que feien els uns i els altres del seguiment de la vaga d'ahir donaven resultats molt dispars. Les patronals gironines parlaven “de poca incidència en l'activitat habitual de les empreses”. La FOEG la calculava en un 10%. La Pimec parlava d'un “seguiment baix” i estimava que com a molt s'havia arribat a un 9,9%. En canvi, els sindicats majoritaris –CCOO i UGT– estaven especialment satisfets: “Perquè hem aconseguit els grans objectius, per exemple el de parar la indústria”, i feien una valoració d'entre un 75% i un 80%.

Per sectors, les xifres de participació en la vaga també variaven moltíssim. En la indústria, els sindicats parlaven d'un seguiment d'entre un 75% i un 85%, i les patronals d'entre un 10% i un 12,6%. En el comerç, els mateixos sindicats van reconèixer que la incidència va ser practicament nul·la, menys en la zona de la Selva, en què es parlava d'entre un 60% i un 80%. En la sanitat, la vaga va ser gairebé imperceptible, a causa dels serveis mínims, que garantien l'atenció als usuaris i que en centres, com ara l'hospital Santa Caterina de Salt, superaven el 120% d'atenció d'un dia de festa.

El president de la Pimec de Girona, Iñaki Frade, considera que la vaga va tenir un seguiment baix tot i ser general, i va recordar als sindicats i als agents socials que tenen el tràmit parlamentari per aportar millores a la reforma.

David Hugas, secretari general de la FOEG, va assegurar que “el treballador té clar que la situació és molt complexa i que abans de fer una vaga general hi ha altres mesures, com ara les manifestacions”.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va comentar que aquest és un “moment complicat per fer vagues”, no només per les pèrdues a les empreses sinó “per la imatge que donem a Europa”. “La solució és dialogar”, va dir. D'aquest mateix parer son els presidents de les cambres de Sant Feliu, Joan Puig, i Palamós, Xavier Ribera, que van reconèixer poca incidència en les seves zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona