Economia

Avís sindical de més conflicte si Rajoy no recula

UGT i CCOO volen forçar el president a rebre'ls i negociar abans de l'1 de maig

Crits de “‹Mariano, no llegas a verano›”

Al ritme del càntic jugant a profecia de “Mariano, no llegas a verano”, milers de ciutadans –uns 900.000 segons l'organització– van secundar ahir a Madrid la marxa que clausurava la jornada de vaga general que el president espanyol encaixa en els primers cent dies i sense haver-se reunit amb els sindicats. Cándido Méndez (UGT) i Ignacio Fernández Toxo (CCOO), reforçats pel massiu seguiment, van advertir a Rajoy que si no rectifica la reforma laboral patirà un “conflicte social creixent i prolongat”.

Encapçalats pel lema Ho volen desfer tot, la marxa que havia de néixer a la plaça Neptuno, passar per Cibeles i acabar a Sol –1.500 metres que es recorren en setze minuts en dia feiner– es va convertir en una gran concentració que anava aplegant-se fins a convertir l'itinerari en dues hores de marea humana. “No és l'estació final de res”, va amenaçar Toxo per negar que els sindicats cremin l'últim cartutx.

Malgrat que la reforma està en vigor des del 12 de febrer i avui és l'últim dia per registrar-hi esmenes al Congrés, UGT i CCOO es donen ara fins a l'1 de maig per forçar Rajoy a rebre'ls i poder negociar canvis al text. “Que escoltin Merkel i Brussel·les: el que fa el govern no té suport social”, va etzibar Méndez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.