Economia

Mas avisa que el govern serà “inflexible” contra els que facin actes vandàlics

El president assegura que l'executiu serà “clarament bel·ligerant” contra el violents a l'hora d'actuar per la via penal i administrativa

Anuncia que posarà els aldarulls en coneixement de la Fiscalia

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat avui que el govern serà “inflexible” i “clarament bel·ligerant” a l'hora d'actuar per la via penal i administrativa contra les persones que ahir van protagonitzar actes vandàlics a Barcelona durant la jornada de vaga general.

Mas ha deixat clar que actuaran contra el que ha definit com una “colla de brètols i de bandarres que es dediquen a perjudicar la bona imatge del país”. Pel que fa a la jornada de vaga general, ha assegurat que comprèn la reacció de la ciutadania, tot i opinar que va ser “inoportuna” en plena crisi. En tot cas, ha constatat que no va paralitzar el país.

Mas ha inaugurat avui a Barcelona la cimera internacional sobre la Primavera Àrab que organitza el grup liberal demòcrata del Parlament Europeu, per abordar la resposta de la UE a aquestes revoltes quan es compleix el seu primer aniversari, trobada que ha reunit uns 120 polítics europeus i dels Estats protagonistes d'aquests moviments.

En la roda de premsa posterior, Mas que ha qualificat d'“intolerables” aquests actes violents i el “gamberrisme”, ha avançat que l'executiu català posarà en mans de la Fiscalia aquests fets i si, en últim terme, aquesta via penal no prospera, s'actuarà per la via administrativa amb la imposició de multes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.