Economia

Es venen prop de tres cotxes de segona mà per cada un de nou a Girona

Les vendes de turismes i tot terrenys usats augmenten d'un 16% entre gener i març respecte al mateix període del 2011

Van canviar de mans 7.173 unitats

Les vendes de turismes i tot terrenys de segona mà pugen a la demarcació de Girona d'un 16% entre els mesos de gener i març respecte al mateix període de l'exercici anterior, amb un total de 7.173 unitats, segons dades d'MSI que aquesta consultoria elabora per a la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto). Aquest mercat continua contrastant amb el volum de vehicles nous. Així, del començament de l'any ençà, per cada cotxe nou se n'han venut 2,7 de segona mà. Quant a Catalunya, el nombre de cotxes de segona mà ha augmentat d'un 17,95% (70.239 unitats). Pel que fa al preu mitjà dels cotxes usats a les comarques gironines, en el primer trimestre es va situar en els 11.532 euros, la qual cosa suposa un descens del 4% respecte al mateix període del 2011, segons dades aportades pel portal coches.net.

La patronal dels concessionaris adverteix de nou que al mercat del vehicle d'ocasió hi predomina el cotxe molt vell. Concretament, fins al març, el 40% de les transferències van correspondre a models de més de deu anys, una situació que s'ha vist accentuada per la crisi. Ara, les famílies compren utilitaris amb molts quilòmetres i barats. “Aquests vehicles, anys enrere, acabaven al desguàs”, va dir el president de Faconauto, Antoni Romero-Haupold. Per la seva banda, els cotxes d'entre 0 i 5 anys d'antiguitat van suposar el 31% del mercat el primer trimestre. Els de 5 a 10 anys, en canvi, van arribar al 28% del total.

Faconauto sosté que les operacions fetes per professionals continuen guanyant protagonisme. En aquest sentit, en el primer trimestre, les transferències per aquest canal d'origen es van incrementar d'un 32,6%, i van acaparar el 43% del mercat del vehicle usat. Malgrat això, les operacions entre particulars predominen encara, amb un 54,7% del mercat, encara que des del començament de l'actual exercici fins ara les vendes a través d'aquest procediment només pugen un 6,1%. Sempre segons Faconauto, els concessionaris “han sabut adaptar-se a la demanada i han augmentat l'oferta de vehicle usat, amb un volum de vendes que es va intensificar a causa de la crisi”. “Molts punts de venda estan suplint la falta d'activitat del vehicle nou per la del vehicle usat”, va explicar.

Faconauto, creada el 1986, és una federació que agrupa les associacions de concessionaris oficials de tot l'Estat. Ara la integren 3.188 concessionaris de turismes i 311 de vehicles industrials, i en depenen aproximadament 3.588 empreses de la xarxa secundària de distribució. Les empreses que pertanyen a Faconauto ocupen 150.000 persones.

LES XIFRES

17,95%
és el percentatge d'augment
de la venda cotxes usats a tot Catalunya amb un total de 70.239 unitats.
11.532
euros
és el preu mitjà dels cotxes de segona mà a les comarques gironines el primer trimestre d'aquest any.
40%
és el volum de cotxes
que són de models més vells, ja que tenen més deu anys, la qual cosa es deu a la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.