Economia

Iniciativa per Castelló demana que s'eliminen les diputacions

Amb aquesta proposta, s'assegura que no caldria desmantellar la sanitat i l'educació pública

El portaveu d'Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha reiterat que el retall de 10.000 milions d'euros anunciats pel Govern Central per a la sanitat i educació pública, després de presentar uns pressupostos generals de l'Estat devastadors, i d'haver aplicat la tisora en totes les comunitats autònomes, són purament ideològics i empren l'excusa de la crisi per desmantellar l'Estat del Benestar i facilitar els negocis en la sanitat i educació privada.

Mulet ha recordat com no es retalla en despeses militars, en la Casa Real o en finançar a l'Església Catòlica, i sí que en retalla en el que són serveis.

Segons les pròpies dades oficials, les 41 diputacions, 3 diputacions forals, 4 consells i 7 cabildos insulars, generen una despesa de 22.000 euros, més del doble del que ara vol retallar el Govern Central en educació i sanitat. I aquestes institucions estan completament fora de lloc en l'Estat de les autonomies.

Segons el portaveu ecosocialista “mentre la dreta responsabilitza a les comunitats autònomes de tot el desgavell econòmic, també per defensar una idea de recentralització de l'Estat, es tornen a oblidar d'unes institucions totalment inútils, a les quals no s'atreveixen a tocar perquè s'han convertit en un pessebre on tindre alimentats a polítics de segona, i el cas de Castelló, el seu president cobra més que un president autonòmic o de l'Estat: 87.650 euros; 7.300 euros al mes.

El portaveu d'Iniciativa ha exposat que tornant a posar com exemple la Diputació de Castelló, “bona part del pressupost se'n va en promoció i actes per autojustificar-se l'existència, en salaris de vicepresidents, assessors i personal col·locat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.