Economia

El Tribunal Superior de Justícia dóna la raó a l'Ajuntament de Morella

La mercantil que gestiona els parcs eòlics dels Ports haurà de pagar els més de 200.000 euros que deu al consistori morellà

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d'apel·lació de l'empresa Energies Renovables Mediterrànies (Renomar) contra l'Ajuntament de Morella, pel pagament dels Impostos de Béns Immobles de Característiques Especials (BICE). La nova sentència reafirma la posició del consistori morellà i la mercantil que gestiona les instal·lacions eòliques haurà d'abonar els més de 200.000 euros que li deu. Cal recordar que Morella va ser el primer municipi de la zona que va reclamar legalment aquest gravamen.

Respecte al litigi, el primer tinent d'alcalde de la vila, Rhamsés Ripollés, considera que “en esta zona, la mercantil ha mantingut esta actitud perquè la Generalitat Valenciana sempre s'ha situat al costat de l'empresa, sense considerar als municipis de la comarca”. Segons indicava, este tipus d'actuacions “agreugen la situació dels municipis i demostren la nefasta gestió del Pla Eòlic per part de la Generalitat”.

El també regidor d'hisenda afirma que “a este retard en els pagaments de l'empresa gestora dels parcs eòlics cal sumar el milionari deute que acumula la Generalitat Valenciana amb l'ajuntament, que supera els 1,4 milions d'euros i que dificulta la gestió municipal”. A més, indicava que “l'Ajuntament de Morella està treballant per a intentar obtenir el màxim de recursos de les grans empreses que s'aprofiten del nostre territori per aconseguir beneficis”. En este sentit, assenyala que “un dels principals objectius de l'acció de govern municipal és que el pes de la crisi econòmica no recaiga sobre els veïns i veïnes de Morella”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

El TGUE anul·la la multa de 1.490 milions a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona