Economia

Les Planes d'Hostoles perd Filatures Dusol

L'empresa tèxtil tanca i seixanta treballadors es queden sense feina

Les Planes d'Hostoles perd la centenària empresa del sector tèxtil Filatures Dusol. Així ho va confirmar ahir l'alcalde de la població, Eduard Llorà, que havia intentat fer de mitjancer perquè no es produís aquest desenllaç. Amb el tancament de l'empresa, que sembla que és definitiu, es queden sense feina seixanta treballadors, que a hores d'ara ja tenen permís de l'empresa per quedar-se a casa per falta d'energia elèctrica. Tot i això, encara n'hi ha alguns que continuen treballant, fent tasques de vigilància per prevenir robatoris de la maquinària a l'empresa, que té dos edificis a la població, va explicar l'alcalde.

Aquest diari va intentar contactar ahir amb responsables de l'empresa, que té les oficines centrals a Barcelona, perquè expliquessin més detalls del tancament, però no va ser possible. Filatures Dusol s'havia situat al capdavant de les filatures amb el sistema open-end a Europa, i produïa fil de qualitat per al sector de la moda. La crisi econòmica iniciada el 2008 va començar a passar factura a l'empresa, que fa dos anys ja va fer visible les dificultats que travessava.

Filatures Dusol va obrir les portes el 1886 amb una filatura de procés de llana i representava un exemple clar de la tradició tèxtil a la Garrotxa. El tancament de l'empresa deixa uns seixanta treballadors sense feina, la majoria amb una edat compresa entre els 40 i els 50 anys, i amb una clara dificultat de reincorporació al mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.