Economia

Mil cotxes de segona mà a Expocasió 2012, a Fornells

Fins diumenge, 12.500 metres quadrats d'exposició a l'antiga N-II entre dues rotondes del polígon

Ara mateix, i a causa de la crisi, es venen dos cotxes d'ocasió per cada un de nou que s'adquireix

Expocasió 2012, la fira de vehicles d'ocasió més important de les comarques gironines pel nombre de vehicles que hi ha exposats, arriba a la quarta edició amb moltes expectatives de vendes i amb gairebé mil vehicles, que restaran exposats, fins diumenge, a l'antiga carretera N-II entre les dues rotondes del polígon industrial. Aquest fet ha obligat a tallar, des d'ahir fins a la matinada de dilluns, la circulació en aquest tram de carretera. Els vehicles són desviats per la zona del pla de la Seva, just en paral·lel a l'autovia. La fira està oberta de manera ininterrompuda de les deu del matí a les vuit del vespre.

Mateu Parera-Nieto, alcalde de Fornells de la Selva, que va presentar ahir Expocasió 2012, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Darnés, i Lluís Maria Blanch, en nom dels organitzadors, va destacar la importància que una fira d'aquestes característiques té per al sector de l'automoció, tan important per a Fornells pel nombre de concessionaris que hi ha instal·lats al seu polígon. Parera-Nieto va dir que l'Ajuntament té clar que ha de facilitar al màxim el desenvolupament de la fira, que arriba a la quarta edició i que atrau cada cop més compradors de vehicles d'ocasió.

Lluís Maria Blanch va explicar que s'ha ampliat el nombre de concessionaris participants i que havien aconseguit convertir-se en la fira de referència en l'àmbit de les comarques gironines. L'any passat s'hi van vendre 300 cotxes, segons l'organització. Aquest any hi exposaran vehicles, revisats i amb una garantia mínima d'un any, Girvisa (Ford), Gicauto (Peugeot), Àngel, Esteve i Lluís Blanch (Opel, Suzuki, Honda i Hyundai), Santiago Juandó (Renault i Dacia), Garatge Plana (Mercedes Benz i Smart), Texauto (Land Rover), Autongirona-Gironauto (Mazda i Chevrolet), AM 94 Motor (Mitsubishi i Ssang Young), Turismes Girona (Volvo), Scandiauto (Saab, Subaru i Infitniy) i Valoare. Entre tots hi exposaran un miler de vehicles: turismes, vehicles industrials, híbrids, familiars, esportius, joves, berlines de representació, monovolums, 4x4...

Lluís Maria Blanch va destacar l'auge del mercat del vehicle d'ocasió en els últims anys, que ha coincidit amb la baixada en la venda de cotxes nous. “Si abans de la crisi es venia un cotxe de segona mà per cada un de nou, ara mateix podem dir que es venen dos cotxes usats per cada un de nou que surt dels concessionaris”, va explicar Lluís Maria Blanch. Això acosta el mercat de l'Estat a l'europeu, on per cada cotxe nou se'n venen 2,5 de segona mà, però encara s'està llunydel mercat anglès, on es venen 3,5 cotxes usats per cada un de nou. “La baixada en la venda de cotxes nous els últims anys, en un nivell del 50%, ens ha fet abocar en el cotxe de segon mà, que està totalment garantit per llei.”

Els cotxes que es poden trobar a Expocasió 2012 es podran adquirir a uns preus d'entre sis mil i dotze mil euros. Són vehicles que, de mitjana, tenen de mig any a cinc anys i estan totalment garantits.

LA XIFRA

300
cotxes
de segona mà van ser venuts pels expositors durant la tercera edició d'Expocasió, que es va fer l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira del Vehicle d’Ocasió exposarà més de 400 cotxes de 16 concessionaris en tres dies

FIGUERES

L’Espai Gironès sorteja 15.000 euros en compres a l’Alcampo

SALT
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA