Empreses

Circontrol vol créixer un 20% gràcies a la internacionalització

L'empresa, que ofereix solucions tecnològiques en mobilitat i seguretat, dedica el 6% de la seva facturació a l'R+D+i. La companyia aposta pels sistemes intel·ligents de recàrrega de cotxes elèctrics

El 2011, la firma va posar en marxa 4.500 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics

“Som joves, tenim 15 anys, i ens hem proposat internacionalitzar-nos”. Així és com el seu director general, Joan Hinojo, defineix Circontrol, una empresa especialitzada a oferir solucions tecnològiques en el món de la identificació i la seguretat electrònica. A la firma preveuen créixer enguany un 20% gràcies al fet d'intensificar les vendes a fora perquè a la resta del món “no hi ha crisi”, afirma Hinojo. Hinojo pensa que la recuperació de Catalunya requereix la internacionalització de les seves empreses i la compra de productes fets a casa.

Circontrol, filial dels grup Circutor amb seu a Viladecavalls, factura cap a 7,5 milions d'euros i la seva exportació arriba al 40%. “Hem premut l'accelerador per sortir a l'estranger, on veiem que hi ha la nostra oportunitat de negoci”, explica Hinojo. La companyia té dues àrees de negoci: la de seguretat -que els suposa el 35% de la facturació- en un mercat madur on la firma ofereix programaris de detecció d'incendis i gasos, control d'accessos i presència i videovigilància; i la de mobilitat -que els suposa el 65% de les vendes- que és una branca de negoci en què l'empresa juga “la Champions”, assegura Hinojo. Ho fa a través d'oferir solucions d'eficiència per a la mobilitat en l'aparcament i sistemes de recàrrega intel·ligent de vehicles elèctrics. “El futur és la mobilitat”, afirma Hinojo, que destaca que les solucions de Circontrol en aquest sector es poden veure tant en el pàrquing subterrani de la plaça de Catalunya de Barcelona com en l'aparcament d'Ikea, a Singapur, i en el de l'aeroport de Filadèlfia, entre d'altres. “El nostre client és a fora”, continua Hinojo. A Circontrol venen les seves solucions a més de 20 països i la seva intenció és intensificar més aquesta tendència. “d'aquí a poc volem exportar el 50% dels nostres productes i hi ha mercats que ens interessen especialment, com és el cas dels Estats Units, el Regne Unit i Singapur”, indica el director general.

Per ara, a l'empresa no preveuen obrir cap delegació a l'estranger i la seva política és la internacionalització a través de partners locals. “Estem creixent i, per ara, tenim una política de selecció de l'espai, tot i que més endavant no descarto obrir alguna filial o comprar alguna companyia del sector”, indica Hinojo. A part de les solucions en eficiència en l'aparcament, a Circontrol despunten pels seus sistemes intel·ligents de recàrrega de cotxes elèctrics. L'any passat van posar en funcionament 4.500 estacions de recàrrega i es van coronar com l'empresa que en va instal·lar més a tot el món, explica Hinojo. És una aposta que prové de la visió del president de la firma, Ramón Cornellas, que fa 10 anys, va decidir que el cotxe elèctric era el futur. A Circontrol van aprofitar el saber fer que tenien en els punts de recàrrega d'energia per a iots -instal·lats en els ports de les principals ciutats europees- per traslladar-ho a estacions de recàrrega per a cotxes elèctrics. “El temps ens ha anat donant la raó”, pensa Hinojo, que assegura que Europa evoluciona cap al cotxe elèctric i que en països com Noruega, l'any passat es van vendre 1.000 unitats d'aquest vehicle no contaminant. És un mercat, però, que a l'Estat espanyol no acaba de funcionar i que segons Hinojo és degut a una dificultat doble. “Òbviament, la crisi hi juga un paper molt important, però també hi manca voluntat legislativa del govern en aquest camp”, considera el directiu. A l'Estat espanyol no hi ha cap llei concreta que determini com s'han d'instal·lar els punts de recàrrega en els garatges particulars o en una comunitat de veïns, tot i que s'està gestant un projecte de llei en què s'estipularà, entre d'altres, que una de cada 20 places dels pàrquings nous estiguin habilitades per recarregar un cotxe elèctric.

plans de futur.

Per Hinojo, a Catalunya i a l'Estat “les coses no sembla que s'hagin d'arreglar a curt termini” i reafirma que a l'empresa es continuaran fixant on hi hagi oportunitats. Amb tot, però, a Circontrol veuen el futur amb optimisme i tenen clares les seves betes de mercat, que els donen bons resultats: “En tres anys hem augmentat un 15% la plantilla i hem augmentat un 50% les vendes”, conclou Hinojo.

Circontrol, amb seu a Viladecavalls, és una empresa especialitzada a oferir solucions tecnològiques en el món de la identificació i la seguretat electrònica. Les seves apostes de futur són comercialitzar solucions d'eficiència per a la mobilitat en aparcaments i de recàrrega intel·ligent dels cotxes elèctrics.
Facturació
7,5 M€
Treballadors
46
Any de fundació
1997

Ciutats intel·ligents i magatzem d'energia

Per Circontrol, el més important per tirar endavant és no parar d'innovar. En el camp de la mobilitat intel·ligent en els aparcaments, la companyia ja desenvolupa un pla pilot a la ciutat de Terrassa per tal d'instal·lar sistemes de detecció de places lliures d'aparcament a l'aire lliure. “El 25% dels cotxes que circulen per la ciutat a l'hora punta busquen aparcament”, assegura el director general de la firma, Joan Hinojo, que destaca que el seu projecte ajudarà a reduir el trànsit perquè indicarà als conductors que circulen pel centre de la ciutat on hi ha llocs d'aparcament a les zones blaves. En l'altre camp fort de l'empresa, les solucions de recàrrega per als vehicles elèctrics, a Circontrol també investigaran mecanismes nous que permetin aprofitar l'energia que sobri de les bateries del cotxe per retornar-la a la xarxa, juntament amb les millors solucions per emmagatzemar energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona