Economia

Frigorífics Costa Brava doblarà l'activitat en 5 anys

Espera rebre l'homologació per exportar carn als Estats Units a final d'aquest any

L'empresa sacrifica fins a 8.000 animals diaris

Exporta el 70% de la seva producció a 37 països

L'empresa Frigorífics Costa Brava, amb seu a Riudellots de la Selva, confia a tenir l'homologació a final d'aquest any per poder exportar als Estats Units. Si és així, l'empresa gironina serà la primera de l'Estat espanyol amb l'autorització per vendre-hi porc blanc –ja n'hi ha dues de l'Estat amb l'autorització per vendre-hi porc ibèric–. Frigorífics Costa Brava mata diàriament entre 7.500 i 8.000 animals i, segons va assegurar ahir el gerent de l'empresa, Jordi Canyigueral, en cinc anys preveu doblar l'activitat gràcies al creixement de l'exportació.

Per Canyigueral, arribar als Estats Units suposa “un pas per consolidar l'exportació” de l'empresa, ja que actualment ven a l'exterior el 70% de la seva producció a 37 països de tres continents –el 35% a Àsia, un altre 35% a Europa i el 30% restant és el que ven a l'Estat espanyol–. Quan hagi aconseguit els permisos per arribar als Estats Units, l'empresa treballarà per arribar a Austràlia.

Frigorífics Costa Brava té previst dos projectes d'ampliació de les instal·lacions que té a Riudellots de la Selva, el primer dels quals inclou una ampliació de 8.000 metres quadrats i estarà a punt a finals del 2013. Comporta una inversió de deu milions d'euros, a més de la creació de 150 llocs de treball. Quant al segon, estan pendents de la requalificació de 38.000 metres quadrats de terrenys rústics que l'empresa té al costat de la seu, cosa que suposarà una inversió d'uns vint milions d'euros. Donarà feina a unes 300 persones.

Frigorífics Costa Brava té un miler de treballadors repartits entre les seves tres instal·lacions, dues a Riudellots –una al centre i l'altra al polígon industrial– i una tercera a Quart. El negoci va néixer el 1969 a Riudellots i actualment hi participen tres famílies: Planagumà, Abras i Canyigueral. La seu de Riudellots va entrar en funcionament el 2007 i està especialitzada en l'exportació industrial. Les altres es dediquen al petit comerç.

El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, va visitar ahir la seu de Riudellots, juntament amb el director del Servei Regional a Girona de l'Agència de Salut Pública, Lluís Picart, i l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura. Casadesús va valorar positivament l'activitat i va subratllar que “Catalunya necessita ara empreses exportadores”. Pel que fa als plans d'ampliació de l'empresa, va assegurar que des del govern i des d'Urbanisme “s'ajudarà en el que sigui necessari”.

LES XIFRES

8.000
metres quadrats
serà la primera ampliació que farà l'empresa i estarà a punt a finals del 2013.
1.000
treballadors
té actualment l'empresa Frigorífics Costa Brava, repartits en tres instal·lacions.
35
per cent
de la seva producció es destina a Àsia; un altre 35%, a Europa, i el 30% restant, a l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona