Economia

BAIX EBRE

Un empresari acampa a la cooperativa de l'Aldea perquè li pague el deute

García va instal·lar el sistema de reg a les finques de l'entitat, però assegura que no ha cobrat

Uns 40 veïns se sumen a la protesta i tallen l'N-340

L'empresari Javier García Vivo, propietari de l'empresa Sanetub Delta SL, ha iniciat una protesta indefinida davant la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aldea per reclamar els diners que li deu des de fa un any, quan va acabar la instal·lació del reg en dues finques de la cooperativa, una a Vinallop i l'altra a l'Aldea.

L'actuació està valorada en 197.000 euros, segons el president de la cooperativa, Fernando Falcó, però l'empresari assegura que n'ha cobrat només 30.000 euros. García no pot fer front als pagaments dels seus proveïdors i ha hagut d'acomiadar els cinc treballadors de l'empresa. “Em van dir que callés, que la situació es resoldria millor a les bones, però no hem aconseguit res en tots aquests mesos”, va explicar García, que des de dimecres s'ha instal·lat amb una tenda de campanya davant la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea, a l'N-340. Amb pancartes on es pot llegir “Bankia rescatada i l'Aldea arruïnada”, García diu que no marxarà fins que es resolgui la situació. “M'agradaria que la Generalitat s'hi impliqués”, va afirmar.

De moment, l'empresari ha rebut el suport de molts veïns de l'Aldea, que li han portat beguda i menjar perquè l'estada sigui més lleugera. I ahir uns 40 afectats més van tallar la carretera N-340 durant cinc minuts en solidaritat amb García.

Rescat de la cooperativa

“És la punta de l'iceberg del malestar que hi ha al municipi, on la realitat ha caigut com una llosa”, va manifestar l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, que reclama a la Generalitat que rescate la secció de crèdit de l'Aldea. “Fa temps que s'haurien d'haver iniciat les protestes”, va afirmar Hilario Bonfill, veí de l'Aldea.

Per la seua banda, el president de la cooperativa admet que García Vivo és el principal proveïdor de l'entitat agrícola, però nega que el deute sigui de 167.000 euros. “Li hem pagat la major part de l'obra, però té els diners entrampats al compte de la secció de crèdit”, va dir Falcó. Un extrem que García nega amb l'extracte del compte a la mà, en què només figura la transferència de 30.000 euros i un saldo de 7.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA