Economia

Milers de persones surten al carrer contra les retallades al País Valencià

Els manifestants demanen responsabilitats polítiques davant els desficacis

Milers de persones han sortit als carrers de les tres capitals del País Valencià en protesta contra els retalls als serveis públics derivats del decret del Consell i han sol·licitat responsabilitats al govern del president Fabra.

Les manifestacions, convocades per les centrals sindicals, ha n comptat amb una participació d'unes 20.000 persones a València, unes 10.000 a Alacant i 3.000 a castelló, segons les xifres fetes públiques pels sindicats .

En acabant la corrua pels diversos itineraris, s'ha llegit un manifest on s'ha criticat l'executiu valencià i s'ha subratllat el malbaratament, l'abús de poder i la nul·la gestió dels recursos, al mateix temps que es denunciava el retalls i els comiats massius en el sector públic.

Procés negociador

Els líders sindicals han apuntat la necessitat d'obrir un procés negociador real entre sindicats i Consell, sobre la base que la sanitat i l'educació són intocables.

De fet, per a Vicent Mauri, representant de la Intersindical Valenciana, “es pot treure diners d'altres àmbits sense haver d'afectar aquests serveis bàsics d'una societat avançada".

Les mobilitzacions continuaran produint-se malgrat l'entrada en l'època d'horari continuat en el sector de l'ensenyament primari, tal i com així ho han apuntat tots els sindicats convocants. De fet en la que s'ha produït hui a les tres capitals també han participat persones del sector d ela sanitat i de la ràdiotelevisió valenciana, entre d'altres.

“Iaioflauta” organitzats

E.C.

Entre els manifestants de la concentració de València, s'ha pogut veure un grup autodenominat com a “Iaioflautes” que mostraven una pancarta on es podia llegir “anem a poc a poc perquè anem lluny" i reivindicaven que ningú no els furte el futur dels seus fills ni el dels seus néts. Ha estat la primera vegada que s'ha vist un grup consistent de persones majors agrupades sota aquesta denominació que procedeix de les concentracions del 15M.

Altres assistents portaven capells amb la paraula “prou“ i un tercer s'hi mostrava emulant els empresonats de Guantànamo amb el rètol “Europe game is over". Els assistents coincideixen en subratllar les errades flagrants del govern valencià per resoldre una crisi que no ha estat provocada pels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”