Economia

El PSPV de Gandia demana més que paraules al PP

L'augment de la xifra d'atur trenca amb una tendència de tres anys consecutius de baixada durant el mes de maig

Les dades de l'atur del mes de maig han suposat un nou increment en les llistes de persones sense treball a Gandia. Un fet que trenca amb una tònica que es mantenia des dels darrers tres anys i en la qual, l'atur sempre baixava en aquest mes, mostrant l'inici de la campanya estival.

A més, a Gandia no s'ha seguit tampoc amb la tendència del mes de maig al conjunt de l'Estat i de la comunitat autònoma. Així, si les dades generals suposaven un descens del 0,63% respecte al mes d'abril i les dades del País Valencià marcaven una baixada del 0,42%, a Gandia l'atur ha experimentat un creixement del 0,5%.

Per això, la regidora del Grup Municipal Socialista en l'Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha demanat al govern del PP de Torró “més esforços per a complir amb la que va ser la seua promesa electoral: Ahora Empleo”, donat que, per a Garcia, “ja ha quedat demostrat que l'arribada del PP al govern no suposava automàticament, com sembla que esperaven, una millora de les condicions de vida i que es necessiten molt més que paraules a la premsa per a generar ocupació”.

Compromís també està preocupat

Redacció

Compromís per Gandia considera “preocupants” les dades de l'atur corresponent al mes de maig, les quals indiquen un augment de 48 persones respecte al mes d'abril. Així, la xifra total de persones desocupades a la nostra ciutat és de 9.185 persones. “I allò més alarmant és que l'augment de l'atur es produeix en un mes que tradicionalment sempre ha estat positiu per a la creació de llocs de treball, perquè és previ a l'inici de la temporada d'estiu”.

Per al regidor, Facund Puig “aquest augment de l'atur evidencia la paràlisi absoluta del govern de la Generalitat que s'ha desentés d'una manera vergonyosa de qualsevol mesura per a la creació d'ocupació, donant l'esquena al drama de milers de famílies valencianes, moltes d'elles amb tots els seus membres en l'atur”.

A més a més, els econacionalistes consideren “que aquestes dades demostren també els efectes de la reforma laboral imposada pel govern de Mariano Rajoy, que està sent un autèntic motor de la destrucció de llocs de treball”.

I és que per a Compromís “és inadmissible que el Partit Popular negue la realitat de com les polítiques de retallades i ajustos centrades únicament en contindre el dèficit públic estan ofegant la nostra economia. Necessitem polítiques d'estímul des de les diferents administracions per a tornar a crear llocs de treball, eixa és una màxima que només els neoliberals més radicals es neguen a acceptar. Malauradament l'actitud irresponsable dels governs del PP està agreujat de manera alarmant la situació econòmica”, ha conclòs Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.