Economia

Treballadors vinculats a Repsol protesten a la Pobla de Mafumet

Els manifestants tallen completament les carreteres T-721 i T-750 i provoquen, de retruc, complicacions al trànsit a la N-240

A finals de maig els empleats van rebre una notificació de la petroliera on es comunicava que no es renovaria el contracte a l'empresa on treballen

Treballadors vinculats a la multinacional Repsol protagonitzen des de les 07.50 hores d'aquest dimarts una marxa lenta a manera de manifestació a les carreteres T-721 i T-750, a l'altura de la Pobla de Mafumet. A conseqüència de l'acció, ambdues vies estan tallades completament al trànsit. Aquest fet provoca també complicacions a la carretera N-240, via principal que dóna accés a les altres dues. Concretament, es registren tres quilòmetres de circulació amb retencions.

Els treballadors que protagonitzen l'acció són membres de la plantilla de Denion Control y Sistemas, que fa tasques de manteniment a les instal·lacions de Repsol Química i Repsol Petróleo a Tarragona. A finals de maig van rebre una notificació de Repsol on es comunicava que no es renovaria el contracte a Denion, i que s'adjudicarà a una altra empresa, Cymi. Per això, els treballadors de Denion fan vaga aquest dimarts com a mesura de pressió perquè la nova empresa contractista els agafi, exercint el dret de subrogació que, segons els sindicats, recull en una clàusula el conveni provincial del metall de Tarragona.

La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya s'ha reunit amb les direccions de Repsol, com a empresa principal, Denion, com a contractista actual, i Cimy, com a nova adjudicatària, amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació.

CCOO indica, però, que no s'ha aconseguit arribar a un acord, ja que Cimy al·lega que el seu contracte no és de manteniment, sinó de muntatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.