Economia

Es consulta el Síndic de Comptes per si la Junta de Govern de Paterna ha actuat il·legalment

La coalició Compromís insisteix que aquesta no té competències per a prendre un acord sobre la suspensió del cobrament de la taxa del fem

Compromís per Paterna presentarà per escrit una consulta al Síndic de Comptes per tal que “deixe clar d'una vegada si estem davant d'un presumpte delicte de responsabilitat comptable de l'actual equip de govern del Partit Popular, ja que una Junta de Govern Local (JGL) no té competències per a prendre un acord que suspenga en 2010 el cobrament del fem, i ara podia haver prescrit”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “si la JGL no és un òrgan competent per a fer aquesta suspensió, i si les notificacions d'apremi que s'han enviat a la ciutadania de Paterna per a interrompre la prescripció de cobrar no són un acte indubitatiu, és a dir una acció concreta amb la clara i manifesta intenció de cobrar, la Sindicatura de Comptes ha d'explicar si s'ajusta a dret la suspensió del cobrament i quina és la responsabilitat i en qui recau”.

En cas de confirmar el Sindic de Comptes que part de la taxa ja està prescrita, per les irregularitats detectades al tràmit, s'hauran de donar moltes explicacions a una ciutadania marejada des del 2006 per l'alcalde Lorenzo Agustí i la seua taxa “fantasma”, ja que la fa aparèixer i desaparèixer segons se li antoixa.

Des de Compromís en Paterna “considerem que el fet més greu de tot açò és que el PP no ha fet cap esforç per informar i cobrar en el seu dia a la ciutadania, convertint a una gran part dels paterners en morosos. I sobretot perquè Lorenzo Agustí va basar la seua campanya electoral de 2007 en la mentida de que anava a llevar la taxa. És cert que va parar el cobrament, però va mentir amb la vigència de la taxa, la qual cosa ha provocat que ara, amb preses, arriben els rebuts i amb recàrrec. Evidentment, el cobrament es farà i qui no haja pagat abans del 20 de juny tindrà més recàrrec i podrà veure com li embarguen el compte del banc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.