Economia

Una trentena de persones protesten a Elx pel rescat a la banca davant Bankia

La concentració ha estat convocada per Compromís a Elx sota el lema #RescatemPersones

Una trentena de persones convocades per Compromís s'han concentrat aquest dijous davant les portes d'una de les sucursals de Bankia a Elx per protestar pels multimilionaris rescats dels bancs “que estem pagant cadascun de nosaltres” i exigir que “es rescaten les persones”.

Durant la protesta, en què els manifestants han accedit a l'interior de la sucursal durant uns 10 minuts sense cap incident, el portaveu de la coalició ha lliurat el manifest a un dels treballadors “davant la negativa de la directora a agafar-lo”. En el text, es denuncia que aquesta situació està motivada per “una crisi de deute privat, que, al seu torn, està provocada per la bogeria d'una bambolla de construcció irracional, però que els poderosos volen transformar en deute públic i fer que paguem tots els seus ciutadans pels seus excessos”.

En el manifest també es recullen algunes de les principals reivindicacions de Compromís i de la campanya que ha engegat sota el lema #RescatemPersone' i que se centren a no cobrir les pèrdues que hagen tingut els bancs per fer-se promotors d'urbanitzacions que ara són fantasmes; fer que l'Estat avale les famílies que no poden pagar les seues hipoteques i que els deixe un crèdit tou; dur a terme una auditoria pública del deute per conéixer-ne l'origen i qui en són els responsables, a banda de suspendre el pagament del deute públic fins que es coneguen els resultats de l'examen econòmic i jutjar els autèntics culpables de la crisi i exigir les responsabilitats pertinents.

En la concentració s'han pogut veure pancartes amb lemes com ara “Persones sí, xoriços no”, “#RescatemPersones”, “Volem que Bankia siga pública”, “Crisi? Estafa!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.