Economia

Les dones i el sector Serveis perjudicats per la crisi a Banyeres

El 60 % dels aturats banyerencs ja no cobra cap prestació econòmica

Que la crisi econòmica està present avui en quasi tots els aspectes de la vida, o que quasi haja deixat ja de ser notícia per la seua abrumadora presència als mitjans de comunicació tampoc no deixa de ser novedós, però que les persones que l'hagen de patir en major mesura a Banyeres de Mariola siguen les dones sí que resulta un clar indicador de com es troba la situació socioeconòmica a la localitat, a l'igual que el sector Serveis siga el que propicie un major nombre d'aturats.

I com a mostra, un botó. De tots és sabut que el nombre d'aturats a Banyeres durant el passat mes de maig es va situar en 636 persones, o siga, un 0,47 % menys respecte a les dades del mes anterior, però també resulta interessant saber que dels 636 aturats «oficials» locals, 206 en són homes, mentre que 430, és a dir, més del doble, pertanyen al sexe femení i que 386 persones, o siga , el 60 % dels aturats locals, no rep cap prestació econòmica.

La distribució de l'atur per edats és mostra de forma significativa, i com a l'igual que passa en les dades generals, les persones del sexe femení tornen a veure's perjudicades en la distribució de xifres en els diferents trams d'edat a excepció del sector menors de 25 anys, on tant 36 xics com 35 xiques opten a tindre un lloc de treball, presumiblement, el primer de la seua vida.

Les diferències comencen a tornar-se significatives en el tram d'edat que comprén des dels 25 als 44 anys, on de 286 sol·licitants de feina, 99 en són homes per... 187 dones! Les xifres resulten ja aclaparadores en el següent tram, el que inclou als majors de 45 anys, sent ací on veritablement els números es tornen reveladors ja que de les 279 sol·licituds, 71 corresponen a homes i a 208 dones!

I quines podrien les causes d'aquesta circumstància? Fa un temps, alguns representants sindicals locals ja van aportar algunes possibles respostes que avui continuen sent vàlides, ja que en el panorama laboral local encara romanen les conseqüències del tancament, anys enrere, de determinades empreses de filatura que ocupaven un nombre considerable de mà d'obra femenina. Passat el temps, i davant la pràctica impossibilitat de trobar un nou lloc de feina, aquestes dones continuen d'alta als llistats del Servef, protagonitzant una nodrida casuística particular en matèria d'inactivitat laboral.

La incidència de l'atur a Banyeres no sols perjudica en major grau a les dones, sinó que si hi haguera que esbrinar quin és el sector productiu més perjudicat, la resposta oficial es troba en els aturats del sector Serveis amb 243 sol·licituds quan es podria pensar que el lideratge de la demanda caldria trobar-lo a la indústria, contràriament, amb 217 demandes de treball. Altres sectors, com l'agricultura o la construcció, a penes presenten dades irrellevants de sol·licituds amb sols 4 i 41, respectivament, mentre que el sector Sense Ocupació Anterior, desgraciadament un graner d'aturats de llarga duració, alcança les 131 peticions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.