Economia

Els béns de la cooperativa de l'Aldea, valorats en 5,93 milions d'euros

L'administrador concursal rebaixa en més de dos milions d'euros l'estimació de la junta rectora de l'entitat

La secció de crèdit acumula 1,37 milions en préstecs pendents de retorn

Els béns i actius de la Cooperativa de l'Aldea, actualment en concurs de creditors, sumen un total de 5,93 milions d'euros. Aquesta és la valoració que n'ha fet l'administrador concursal, Mariano Hernández, que havia rebut l'encàrrec del jutjat mercantil número 2 de Tarragona.

La valoració s'ha fet a partir de les últimes dades comptables aportades per l'entitat, corresponents al passat 30 d'abril, a més de l'actualització de les partides de l'actiu circulant a data del 30 de maig. L'estimació, que devalua addicionalment els béns entre un 40% i un 60%, segons els casos, per un “criteri de prudència”, inclou també les amortitzacions fins a finals de l'any passat i la seva estimació en aquests cinc primers mesos de l'any.

El resultat final, que xifra en 5,93 milions d'euros el conjunt de béns i drets de deutor de què disposa l'entitat, es troba molt per sota dels 8,5 milions que havia declarat la junta rectora de l'entitat. Amb tot, l'administrador recorda que ha fixat el valor amb previsió que la cooperativa continuï la seva activitat i valor de mercat. En aquest sentit, adverteix que els prop de sis milions d'euros es podrien veure rebaixats en un 70% si, finalment, s'obre la fase de liquidació dels actius davant d'un passiu calculat al voltant dels 8,7 milions d'euros –4,7 dels dipòsits dels impositors a més dels 4 que es deurien a bancs i proveïdors.

Pràcticament la meitat de la massa activa, uns 2,94 milions d'euros, correspon a l'anomenat immobilitzat material, on s'han inclòs les finques, propietats, construccions, instal·lacions tècniques, maquinària, vehicles, utillatge o mobiliari.

1,37 milions d'euros en crèdits a clients

Segons constata el document elaborat per l'administrador concursal, la secció de crèdit de l'entitat, en aquests moments ja no operativa, acumula 1,37 milions d'euros en crèdits de clients pendents encara de retorn, que inclou els deutes de dubtós cobrament, el deteriorament dels valors dels crèdits per operacions comercials o la possible insolvència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona