Economia

Morella contracta a 20 desocupats a través d'un Pla d'Ocupació municipal

Pal·liarà l'absència de programes d'ocupació de la Generalitat i servirà per a poder cobrir les necessitats del Sexenni

L'Ajuntament de Morella ha iniciat les contractacions del Pla d'Ocupació municipal que ha impulsat i que pal·liarà l'absència de programes d'este tipus, per part de la Generalitat. En total, vint desocupats accediran a un lloc de treball durant l'estiu, per la qual cosa es reforçaran les àrees de cultura i turisme, la brigada d'obres, vigilància nocturna i de serveis a l'Espai Firal, davant d'unes setmanes tan intenses, per la celebració del Sexenni.

Les contractacions que es realitzen serviran per a cobrir les demandes de les àrees més necessitades de personal de cara a la celebració del Sexenni. D'una banda, s'han contractat a quatre peons per a la brigada d'obres, que s'encarregaran del muntatge d'infraestructures, el condicionament del mobiliari urbà o de les zones verdes i d'altres tasques que solen escometre els membres d'este col·lectiu. A més, s'ha reforçat l'àrea de cultura i de turisme, amb dos beques per als dos pròxims mesos per a poder incrementar l'oferta turística durant les pròximes setmanes. Un altre dels llocs de treball en el què s'ha realitzat la selecció de personal és l'àrea de vigilància nocturna durant la celebració del Sexenni i control d'accés de vehicles. Un treball bàsic per a garantir que el treball dels veïns lluïsca durant tota la celebració de les principals festes de la localitat i per coordinar la mobilitat urbana. Finalment, en els pròxims dies es procedirà a la contractació de més de deu persones per a treballs relacionats amb la neteja o el servei de barra de l'Espai Firal.

Per a entendre la importància del Pla, cal recordar que Morella té al voltant de 120 desocupats, la qual cosa suposa una taxa del 10%. Esta dada contrasta amb la mitjana nacional —24%— o la de la demarcació de Castelló establerta en un 28%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.