Economia

Indignació en el relleu de la cooperativa de l'Aldea

La junta rectora plega i es forma un nou equip liderat per l'exdirigent d'UP Montse Llosa

Els socis no aproven els comptes del 2011, quan l'entitat va acumular pèrdues d'1,5 milions d'euros

La junta rectora de la cooperativa agrícola de l'Aldea, encapçalada per Fernando Falcó, va presentar ahir a l'assemblea de socis els comptes del 2011 i la seua dimissió. El relleu arriba vuit mesos després de la fallida de la secció de crèdit i quan s'ha fet públic l'informe de l'administrador concursal que detecta nombroses irregularitats en el funcionament de l'entitat, més enllà de les comeses per l'exgerent.

Segons l'auditoria, el 2011 la cooperativa va perdre 1,5 milions d'euros. Uns números negatius que s'arrosseguen des del 2008, però que no s'havien registrat com a tals. L'auditor ha detectat vendes i compres que no eren transaccions reals i un actiu immobilitzat sobrevalorat. Amb tot, no ha fet l'informe preceptiu de l'estat de comptes, és a dir, prefereix no opinar. I aquestes dades van generar més confusió i indignació entres els impositors de la secció de crèdit. Tant és així que els comptes del 2011 van rebre 122 vots en contra i només 35 favorables.

Malgrat la delicada situació econòmica de la cooperativa agrícola, un equip de vuit persones liderat per l'exdirigent d'Unió de Pagesos i exregidora de CiU Montse Llosa ha pres el timó de l'entitat. Llosa va rebre el suport de 163 socis i els va encoratjar a continuar endavant amb l'objectiu que la cooperativa mantingui l'activitat i els impositors recuperen els estalvis. La nova dirigent de l'entitat fa responsable de la situació actual l'exgerent de l'entitat, Daniel Ferré. “Buscar altres culpables com Bankia o la Generalitat és fum”, va dir Llosa.

A la secció de crèdit, que ara està totalment tancada, hi ha uns 4,4 milions d'euros de més d'un centenar d'impositors encara entrampats.

LA FRASE

No volem venjança, volem justícia, que els responsables paguen pel que han fet. Us necessitem a tots.
Montse Llosa
PRESIDENTA DE LA JUNTA RECTORA DE LA COOPERATIVA DE L'ALDEA

LA XIFRA

163
vots a favor
va rebre l'equip de l'exdirigent d'Unió de Pagesos Montse Llosa, 30 vots en contra i 19 abstencions.

Denúncia dels impositors

Més d'una vintena d'impositors de la cooperativa agrícola de l'Aldea han decidit personar-se en la causa de la fallida de la secció de crèdit, després de conèixer els detalls de l'informe de l'administrador concursal que ja ha estat entregat al jutjat mercantil de Tarragona. Així, un grup d'impositors encapçalats per Jordi Gas emprenen la batalla legal per tenir accés directe a tota la informació que es derive del concurs de creditors. “Si no ens hi personem no tindrem dret a presentar-hi al·legacions”, va explicar Gas, que va renunciar a presidir la nova junta rectora després de constatar la falta de suport de la Generalitat.

L'informe de l'administrador concursal ha generat indignació entre els impositors de la cooperativa, en conèixer-se que directius i familiars dels anteriors gestors van retirar 200.000 euros dies abans del bloqueig de comptes i alguns van arreglar deutes entre ells una vegada tancada la secció de crèdit. L'administrador apunta com a responsables l'exgerent, l'anterior junta rectora, els interventors, els auditors i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA