Economia

PATRIMONI

Campdevànol truca a la porta d'Europa

La vila ripollesa presenta la seva candidatura a ser membre del Cercle Europeu de Ciutats del Metall, una associació que promou l'intercanvi empresarial i la difusió del patrimoni

Campdevànol, un municipi on el 52 % dels habitants viuen del sector metal·lúrgic, aspira a integrar-se al selecte Ring of the Euroean Cities of Iron Works (Cercle Europeu de Ciutats de Treball del Metall), una organització reconeguda per la UE que facilita el contacte entre les empreses, posa en valor el patrimoni industrial, en promou el potencial comercial i turístic i actua com a lobby del ram davant de les institucions continentals. El dia 21 d'aquest mes una delegació encapçalada per l'alcalde defensarà el projecte –batejat amb el nom de Campdevànol, capital del metall i que es presentarà als veïns durant els actes de la Diada– a l'assemblea del Cercle que tindrà lloc a Donetsk (Ucraïna). Si es confirmar l'ingrés, Campdevànol serà el primer municipi de l'Estat espanyol que farà part d'aquesta associació.

Unitat

Totes les empreses del sector establertes al poble –amb la potent Comforsa al capdavant–, així com diversos sindicats i institucions, li donen suport. La candidatura ja ha superat dos exàmens previs, circumstància que fa ser optimista a l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso (CiU), que ahir va presentar-la a la premsa al costat del president del Consell Comarcal i alguns representants d'empreses i sindicats implicats en el projecte.

Els socis

L'associació té actualment divuit membres, majoritàriament del centre del continent: Kolbermoor, Olbernhau, Friesoythe i Stolberg, d'Alemanya; Bad Hall i Ybbsitz, d'Àustria; Donetsk i Ivano Frankvisck, d'Ucraïna; Acireale, Bienno i Stia, d'Itàlia; Arles i Valbonne, de França; Gniew, de Polònia; Lipnik nad Becvou, de la República Txeca; Mynamaki, de Finlània; Oude-Ijsselstreek, d'Holanda; i Over Eiker, de Noruega. L'entitat la van constituir vuit ciutats el 2001 a Olbernhau.

LA FRASE

Pertànyer al cercle significarà estar en un aparador de cara a Europa
Joan Manso
ALCALDE DE CAMPDEVÀNOL

A l'octubre, una fira biennal

Una de les activitats previstes a Campdevànol, capital del metall és l'organització d'una fira especialitzada de periodicitat biennal, tal com fan tots els integrants del Cercle. En el cas de la vila ripollesa, el certamen es farà tant si la candidatura és acceptada com si no. La primera edició tindrà lloc a principis d'octubre, durant tres dies. En la presentació d'ahir, Manso ja va avançar que, al costat del vessant més comercial (hi haurà estands de les empreses metal·lúrgiques locals i de la resta de la comarca), s'hi faran activitats de divulgació, com tallers, visites guiades, demostracions de feines artesanals, etc. L'objectiu de la fira és, seguint la filosofia del Cercle, posar en valor el patrimoni etnogràfic que suposa la indústria del metall. Les fargues estan documentades a Campdevànol des de fa 400 anys. Aquelles instal·lacions rudimentàries serien la base d'un sector industrial que, superant moltes crisis, s'ha mantingut fins a l'actualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona