Economia

tantxtant

Diferències a la zona euro

Una creixent separació entre França i Alemanya sobre la urgència de donar suport a la decaient economia espanyola i sobre l'abast de la regulació bancària per a les euronacions va emergir, la setmana passada, en la reunió dels ministres de Finances europeus. El desacord desafiava enfonsar l'humor d'un estrany exemple d'optimisme dins els tres anys de daltabaix del deute quan els ministres començaven la reunió a Xipre. Des que el Banc Central Europeu va anunciar a principi de mes un programa per comprar el deute a curt termini dels països financerament vulnerables, hi ha hagut una significativa baixada de les pressions del mercat en països com ara Espanya. En aquest sentit, la reunió ha tingut poc de l'ambient de crisi que ha presidit tantes reunions dels últims anys. Per exemple, els ministres de Finances han tingut l'oportunitat de considerar objectius més amplis de política com ara plans per a la integració addicional financera i econòmica de la unió de l'eurodivisa.

Encara hi va haver senyals de tensió creixent entre Alemanya i França, els dos països que sovint determinen la rapidesa amb què Europa converteix les paraules en acció. Tot i que són aliats en la lluita per mantenir la zona euro junta, és clar que estan experimentant la seva nova relació des que François Hollande va esdevenir president i va nomenar nou ministre de Finances Pierre Moscovici. Wolfgang Schäuble, ministre de Finances alemany, va debilitar la setmana passada les expectatives que un sol banc supervisor per a la zona euro estaria en funcionament per a la fi de l'any.

El temps és altament significatiu per a Espanya perquè la creació d'un sol supervisor sota el control del Banc Central Europeu és la precondició per permetre el flux de diner des d'un nou fons de rescat europeu, el Mecanisme d'Estabilitat Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona