Economia

Empreses

Creen una targeta per guardar claus d'internet

Akrocard, amb seu a Vall-llobrega, preveu començar-la a distribuir a principi de l'any que ve a les botigues d'informàtica

Permet emmagatzemar fins a una cinquantena de contrasenyes

Guardar literalment la vida en un xip. Això és el que permet l'anomenada Safe Keeper Card, una targeta intel·ligent que, després de dos anys d'investigació, ha desenvolupat l'empresa gironina Akrocard, amb seu a Vall-llobrega. La targeta permet emmagatzemar fins a una cinquantena de claus d'accés relacionades amb internet (correu electrònic, comptes bancaris, xarxes socials) i també més de deu certificats digitals. L'empresa gironina, que fabrica més de cinc milions de targetes plàstiques al mes, preveu començar-la a distribuir a principi de l'any que ve a través de les botigues d'informàtica. Cada targeta –que es pot transportar a dins de la cartera– costarà entre 5 i 10 euros i tindrà una capacitat d'entre 30 i 256 K. A primer cop d'ull sembla una targeta bancària. De plàstic dur, amb un xip incorporat i la imatge que s'hi vulgui imprimir al damunt. Però no només serveix per accedir als comptes corrents, sinó que també permet emmagatzemar-hi tota mena de contrasenyes i fins i tot certificats digitals. L'empresa Akrocard ha desenvolupat aquesta targeta intel·ligent després de dos anys de recerca. La targeta inclou un xip que permet encriptar i emmagatzemar tota mena de claus d'accés relacionades amb internet. N'hi poden cabre fins a 50, cosa que permet transportar amunt i avall les contrasenyes del correu electrònic, de les xarxes socials i d'accés als comptes bancaris des de la xarxa, entre d'altres. A més, també s'hi poden guardar documents –sempre que pesin poc– i, fins i tot, s'hi poden emmagatzemar fins a deu certificats digitals.

El cap de màrqueting d'Akrocard, Oriol Puente, destaca que l'avantatge primordial de les noves targetes és la seguretat. “Sempre es poden guardar codis d'accés a internet, en un llapis de memòria o bé tenir-los apuntats en algun lloc; però amb això es corre el risc de perdre'ls o bé que te'ls pirategin”, indica. “Amb la Safe Keeper Card, però, tota aquesta informació es troba només a dins d'una targeta, que el seu propietari protegeix mitjançant una clau d'accés semblant als codis PIN i PUK dels telèfons”, indica el cap de màrqueting d'Akrocard. Per accedir a la informació que conté cada targeta, l'usuari només necessita un ordinador amb un lector adequat.

“És un producte estretament relacionat amb el camp de les noves tecnologies”, concreta Puente. Akrocard preveu que les noves targetes intel·ligents entrin a producció a final d'any, i que a principi del 2013 ja es puguin trobar a les botigues. Les Safe Keeper Card es comercialitzaran arreu de l'Estat espanyol a través dels majoristes informàtics. Akrocard, empresa fundada el 1996, es va traslladar a una nau del polígon de Vall-llobrega ara fa dos anys. L'empresa ocupa 2.700 metres quadrats i té una trentena de treballadors. Cada mes produeix cinc milions i mig de targetes plàstiques, la meitat de les quals porten incorporada tecnologia de darrera generació. La seva facturació anual és d'uns 3 milions d'euros (MEUR).

Akrocard produeix targetes de PVC personalitzades amb tot tipus d'acabats. A més de la targeta intel·ligent 'Safe Keeper Card', entre les seves darreres novetats es troba una targeta ecològica i biodegradable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.