Economia

tantxtant

Paraules de la campanya als EUA

“Aquest president no pot dir-vos que esteu millor de diners (better off) avui que quan es va fer càrrec de la presidència”, va dir Mitt Romney quan va acceptar la nominació presidencial republicana. Des de llavors, “està vostè millor de diners?” ha arribat a ser un tema central de la campanya. Estan els nord-americans millor de diners? En una important mesura això depèn de qui estigueu parlant. Malauradament per a Romney el grup que respondria més probablement amb un ressonant no apareix com el més probable per votar-lo.

En aixecar el tema a tal rellevància, Romney troba l'eco de Ronald Reagan durant el seu famós final de debat el 1980 enfront de Jimmy Carter que va capgirar l'elecció a favor de Reagan. Exactament el que Romney i altres polítics han volgut dir amb l'expressió “millor de diners” és imprecís, però molts comentaristes han mirat la taxa d'atur. El PIB, la renda de les famílies i la inflació són estadístiques rellevants per a la comparació. Per aquestes mesures la resposta és mixta. La taxa d'atur a l'agost va ser d'un 8,1%, més alta que el 7,8% del gener del 2009, quan Obama es va fer càrrec de la presidència. El PIB s'ha incrementat un 2% el primer trimestre i un 1,3% el segon. Tot i que lent, això va ser una substancial millora des del 3,8% de contracció del gener del 2009, que va ser la pitjor caiguda des de fa 27 anys. La inflació va ser de l'1,7% a l'agost, si bé dintre de l'objectiu de la Reserva Federal i molt millor que la preocupant deflació de començament del 2009. La renda mitjana per família pel 2011 va ser de 50.054 dòlars comparada amb els 50.112 dòlars del 2008, segons el Census Bureau. El millor que l'administració Obama ha sabut dir d'aquestes xifres és que mostren una lenta però segura millora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona