Economia

maresme

Gallostra de Pineda presenta concurs de creditors

La tèxtil es planteja una reducció dràstica de la plantilla que podria afectar el 80% dels treballadors

Els empleats decideixen demà en assemblea si desconvoquen la vaga indefinida

La històrica empresa tèxtil Gallostra SA, ubicada en el polígon industrial de Pineda de Mar, ha presentat finalment concurs de creditors. Fonts dels treballadors han confirmat avui la nova situació de la firma, les condicions de la qual els seran explicades demà en una assemblea general que se celebrarà a mig matí a les instal·lacions del centre Innova. Les mateixes fonts han explicat que les primeres informacions que els han arribat apunten a un concurs de creditors de continuïtat, fet que representaria que la firma té la voluntat de seguir amb l'activitat tèxtil, però amb un escenari molt diferent a l'actual. En aquest sentit, es planteja una reducció dràstica de la plantilla, que actualment és de 126 treballadors, i que podria arribar a ser del 80%. En l'assemblea de demà es donaran més detalls sobre les condicions del concurs que planteja la direcció de l'empresa i quin serà el procés que es desenvoluparà a partir d'ara. Un procés que en poc menys d'un mes pot estar resolt.

Tres mesos sense sou

La delicada situació de Gallostra SA fa mesos que dura però va ser a mitjans del mes de setembre quan els treballadors van fer públic amb una primera mobilització a les portes de l'empresa que feia mesos que no cobraven el sou. La setmana passada es van traslladar a Barcelona per manifestar-se davant de la firma que té actualment les accions de Gallostra i de la casa del propietari del grup i van iniciar una vaga indefinida. La plantilla va resoldre, a més, fer torns de quatre hores davant del magatzem per evitar que es pogués treure el material emmagatzemat.

Està previst que en l'assemblea d'avui els treballadors decideixin si es desconvoca o no la vaga indefinida. Es dóna el cas que Gallostra SA és una de les darreres empreses tèxtils importants que queda a la comarca del Maresme i bona part de la plantilla la integren matrimonis i parelles provinents en bona part del barri del Poblenou de Pineda de Mar. Si es compleix l'anunciat acomiadament massiu de treballadors representarà un cop molt dur per a la malmesa economia el municipi que ocupa, amb un 20,78% el passat mes de setembre, el segon lloc en la llista de poblacions amb més atur del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona