Economia

Centenars de persones participen de la protesta contra els desnonaments

La marxa ha acabat al Parc de Dijous de la vila d'Alaquàs on hi havia previst un Festival Solidari

Centenars de persones van secundar ahir la perolada convocada dins del marc de “Global Noise” (Soroll Global) amb la qual han mostrat el rebuig a les ajudes públiques per al sector de la banca i sota el lema “No devem, no paguem”.

La plaça de l'Ajuntament de València va estar el punt de protesta convocada pel col·lectiu 15M i la Plataforma d'Afectats per les hipoteques, així com la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute del País Valencià.

Els concentrats, van reclamar el final de les ajudes als bancs i la realització d'una auditoria ciutadana del deute, tot i afegint que no pensen pagar “un deute il·legítim creat pels que han provocat la crisi i encara ara s'hi beneficien”.

També van manifestar l'acord amb una educació i sanitat gratuïtes, de finançament i gestió pública i de qualitat i han criticat el “repagament” al mateix temps que han defensat el repartiment just del treball i la riquesa.

En acabant la lectura del manifest, els congregats van iniciar la denominada “Marxa dels porquets indignats” en referència a la denominació en anglés amb què els sectors econòmics mundials qualifiquen les economies de Portugal, Irlanda, Grècia i Espanya. Aquesta marxa va finalitzar al Parc de Dijous de la vila d'Alaquàs on hi havia previst un Festival Solidari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.