Economia

tantxtant

Recuperació mundial molt dèbil

El creixement econòmic és vacil·lant arreu del món. L'FMI va dir la setmana passada que el seu pronòstic per a les grans economies desenvolupades és de davallada o de creixement a una modesta taxa del 2% o encara menys. Les economies emergents ho faran millor, però el seus pronòstics també van a la baixa. “La recuperació econòmica mundial continuarà, però s'ha debilitat addicionalment”, va dir el cap economista del Fons, Olivier Blanchard, a la conferència de premsa a Tòquio, on l'FMI i el Banc Mundial van mantenir la seva reunió anual. “A les economies avançades el creixement és ara massa baix per fer un cop substancial a la desocupació, i als principals mercats emergents el creixement, que havia estat gran, també ha davallat”, hi va afegir.

Només el Japó i els Estats Units, entre els grans països industrialitzats, esperen créixer més del 2% aquest any i els dos estan equilibrats a l'hora de créixer fins a una taxa del 2,2%. Els percentatges es refereixen al creixement per tot l'any, en relació a l'any anterior, no a una comparació amb el quart trimestre de cada any.

A l'abril, l'FMI va pronosticar que el creixement mundial seria del 3,5% el 2012, la taxa més baixa en tres anys. Amb tot, havia de créixer del 4,1% el 2013. El pronòstic és ara de només el 3,3% aquest any i del 3,6% el 2013. Algunes de les retallades més grans en els pronòstics vénen de les economies emergents més potents, amb el pronòstic del creixement del Brasil retallat a la meitat, l'1,5%.

Però Blanchard hi insisteix: “No veiem aquests desenvolupaments a la Xina, l'Índia o el Brasil com a signes d'aterratge dur en cap d'aquests països.” “Si més no, el creixement serà més lent en comparació am algunes de les grans taxes a l'alça a què estàvem acostumats fa un temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona