Economia

Ford tancarà una planta de Bèlgica i traslladarà la producció a València

La companyia justifica la decisió per la reducció de més del 20% de la demanda a l'Europa occidental

La intenció és traslladar la producció dels models Mondeo, S-MAX i Galaxy a la fàbrica d'Almussafes

El grup automobilístic Ford ha decidit tancar el 2014 la seva planta belga de Genk, i traslladar la producció d'aquestes instal·lacions a la factoria valenciana d'Almussafes (Ribera Baixa), segons ha indicat Luc Prenen, representant dels treballadors de la fàbrica de Bèlgica.

La companyia ha emès un comunicat en què justifica la decisió per la reducció de més del 20% de la demanda a l'Europa occidental i amb les vendes més baixes des de fa 20 anys.

La intenció de la companyia és traslladar la producció dels models Mondeo, S-MAX i Galaxy a la factoria d'Almussafes, si bé aquesta planta produeix actualment vehicles d'altres plataformes.

El responsable sindical, pertanyent al sindicat ACV, va fer aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb la direcció de la fàbrica de Genk en què se'ls va traslladar la decisió de posar final a les operacions en aquestes instal·lacions.

Segons el portaveu sindical de la planta belga “la direcció ha decidit tancar la planta d'acoblament i les activitats de premsat a Genk al final de l'actual cicle de producte, que acabarà el 2014”.

Segons les seves dades, la decisió de posar final a aquestes operacions suposarà el tancament de les instal·lacions i la pèrdua de 4.300 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.