Economia

La Cambra premia onze establiments “antics” de les comarques gironines

Els guardonats certifiquen entre 50 i 130 anys de continuïtat d'aquestes empreses, que són de diverses localitats de la demarcació

La Cambra de Comerç de Girona va lliurar ahir al migdia els guardons a onze establiments antics que aquest any celebren una data assenyalada i que han certificat “una continuïtat” des dels seus orígens, fa 50 o 130 anys. Durant l'acte, el president de la Cambra, Domènec Espadalé, va elogiar la tasca d'aquestes empreses, que tot i les diverses dificultats en el passat, i també en l'actual context de crisi, s'han adaptat a les noves exigències i necessitats.

Aquesta capacitat d'adaptació també va ser assenyalada pel secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, que la va considerar un dels factors “clau” per “sobreviure” en aquests moments. Colet, a més, va insistir que entre les empreses premiades es destacava “el teixit d'empreses que sostenen la realitat gironina”, en referència al fet que entre aquestes n'hi havia d'implicades en el sector agroalimentari i en el sector turístic.

Els establiments premiats que celebren el 50è aniversari són l'hotel Ultònia de Girona; Cafès Callís, de Sant Joan les Fonts; el càmping El Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Teixits Agell, de Salt, i la fleca La Palma, de Begur. També van ser premiats la carnisseria Can Navarra, de Peralada, que fa 51 anys, i l'hostal Mallorquines, que en celebra 87, a més de les centenàries Ceres Roura de Figueres; Can Salvi de Vilavenut; la rellotgeria Casademunt de Sant Joan de les Abadesses, i Casa Rosa, de Figueres, amb 130 anys.

LA DATA

1882
és l'any
a què es remunten els orígens de Casa Rosa, de Figueres, que enguany celebra el 130è aniversari.

LA XIFRA

11
establiments
de les comarques gironines han estat guardonats per la Cambra de Comerç.

Recull d'anècdotes

Amb motiu de la distinció, la Cambra de Girona ha editat una revista, titulada Distincions als establiments antics 2012, en què recull algunes anècdotes de les empreses premiades. Així, per exemple, es destaca que l'hostal Mallorquines, si bé celebra els 87 anys, està documentat des de fa més de 500 anys; que als baixos de l'hotel Ultònia, dos anys abans que esdevingués aquest establiment, hi va haver la primera granja cafeteria de Girona; que el càmping El Delfín Verde va construir el 1982 una piscina en forma de dofí que era la més gran de la Costa Brava, i que Ceres Roura va ser fundada per un frare caputxí que tornava de missioner de les illes Carolines. Com a anècdota també, la recollida del premi per la cinquena, sisena i setena generacions de Casa Rosa, nissaga de terrissers de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.