Gran angular

JOSEP GONZÁLEZ

FUTUR PRESIDENT DE LA SOCIETAT DE FOMENT DEL PALLARS JUSSÀ

“La crisi ha de servir per generar idees al territori”

Ja s'estan analitzant uns quants projectes
i tots ells ja tenen inversors interessats

Quins són els objectius de la Societat de Foment Econòmic del Pallars Jussà?

La societat ha de ser el mitjà per promocionar la comarca, per reactivar la seva economia, captar inversions i, sobretot, crear llocs de treball.

Hi veu recorregut, a aquesta societat, amb la crisi tan forta que patim?

La crisi afecta tothom i totes les comarques. Justament, la crisi ha de ser un estímul per generar noves oportunitats al territori i, en aquest sentit, és decisiva la implicació de tothom que viu i/o estima el Pallars Jussà. Hem de crear llocs de treball per als nostres joves, per als nostres fills, perquè avui ja no ho tenen tan fàcil per sortir fora de la comarca per guanyar-se la vida, com ho vàrem haver de fer molts de la meva generació.

La participació d'entitats públiques i d'inversors privats pot ser un èxit en el model escollit per a aquesta societat?

És un bon model que ja funciona amb èxit en altres projectes, com per exemple a Turisme de Barcelona, i que es pretén fer extensiu a la gestió dels aeroports. D'aquesta manera es generen sinergies i complementarietats entre les societats públiques i les empreses.

Quines expectatives genera aquesta iniciativa al Pallars Jussà? Creu que ja es podrà trobar inversió per tirar endavant algun nou projecte aquest mateix any?

Hi ha molts ajuntaments que hi participen, i també un nombre important de socis privats. Ja s'estan analitzant uns quants projectes i tots ells ja tenen inversors que hi han manifestat el seu interès.

Podria explicar les fortaleses d'aquesta comarca en l'àmbit econòmic?

El Pallars Jussà té una riquesa geològica de primer nivell mundial, amb molts jaciments paleontològics i arqueològics, amb un potent sector turístic que va des d'importants pistes d'esquí fins a la pràctica de diversos esports de natura, i rutes de castells de frontera. També destaca una producció de vins molt apreciats.

Per què ha acceptat ser el futur president de la societat?

Per l'estima que tinc per la meva comarca. Sóc fill de Llimiana i, encara que ja fa molts anys que visc a Barcelona, el cor sempre l'he tingut a la terra on vaig néixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.