Economia

tantxtant

Envelliment i creixement econòmic

Així com al món creixerà l'envelliment, les properes dècades el creixement econòmic s'alentirà. Aquest pronòstic va ser publicat per l'OCDE, l'associació de les democràcies de lliure mercat. “L'envelliment serà un fre al creixement en molts països”, diu l'informe titulat Mirant al 2060. Perspectives a llarg termini de creixement global, que hi afegeix que, mentre l'envelliment de la població quedaria compensat en part per una millor educació en molts països, l'organització espera un creixement global del PIB del 3,5% des del 1995 fins al 2011 per créixer fins al 3,7% durant el període del 2011 al 2030 i caure fins a un 2,3% en les tres dècades següents. “La porció activa de la població ha de finançar la població vella”, diu Asa Johansson, economista sènior a l'OCDE i principal autor de l'informe, per explicar per què s'espera que la creixent proporció de vells faci reduir el creixement.

La ràtio de dependència de l'edat vella és definida com el nombre de gent més gran de 65 anys respecte a cada 100 persones en edat laboral de 15 a 64 anys. El procés d'envelliment s'espera que sigui particularment ràpid a la Xina. El 2010, aquest país tenia només 11,3 persones més grans de 65 anys per cada 100 en edat laboral, menys de la meitat que a Anglaterra (25,1) i per sota dels 19,9 dels Estats Units.

Tanmateix, les Nacions Unides estimen que el 2045 la ràtio de dependència a la Xina serà de 39, quasi la mateixa que a Anglaterra i significativament més gran que als EUA, que serà de 34,5. L'OCDE diu que l'envelliment més ràpid de la Xina s'explica perquè l'Índia i Indonèsia creixeran igual que la Xina en menys d'una dècada. Pronostica que el PIB de la Xina creixerà a una taxa del 2,3% a l'any durant les tres dècades després del 2030 i preveu un creixement del 3,3% a Indonèsia i un 4% a l'Índia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona