Economia

La Generalitat deu a Alzira més de 5 milions d'euros

Compromís presenta esmenes al pressupost que s'ha de discutir a les Corts durant les setmanes pròximes

En primer lloc cal remarcar que el deute actual de la Generalitat, a data de hui, amb l'Ajuntament d'Alzira en diferents partides supera els 5 milions d'euros i és per això que la coalició Compromís a les Corts Valencianes, presentarà una sèrie d'esmenes als pressupostos autonòmics a fi d'atendre algunes de les necessitats més importants d'aquest municipi de la comarca de la Ribera.

Respecte als pressupostos de la Generalitat en referència a Alzira, s'ha d'atendre les dues residències de la tercera edat i les tres escoletes infantils d'Alzira que continuen estan pressupostades a l'Ajuntament, quan aquesta és una despesa que hauria d'assumir la Generalitat.

També s'ha d'atendre la creació i condicionament d'un local que puga acollir la seu d'una central de Xarxa Social d'atenció i coordinació de les necessitats bàsiques de la cada volta més creixent ciutadania amb mínims de subsistència.

Es fa necessari la nova construcció del CEIP García Sanchis, que ha deixat buides les aules i instal·lacions de l'antic centre. Sols seria necessàries unes reformes i condicionament mínim per poder utilitzar-les, si més no com a Casal Jove, entre d'altres possibilitats.

També es porta temps reclamant, i l'equip de govern tampoc ha fet res al respecte, sobre una Central de la Policia Local. Les instal·lacions actuals de la Policia Local són clarament insuficients. Per tant, la Conselleria de Governació deuria fer l'esforç d'invertir en una nova Central dotada de les últimes tecnologies i amb l'espai suficient per al desenvolupament de la tasca que la policia local té encomanada.

L'Escola d'Educands de la Societat Musical d'Alzira té uns 400 alumnes. Amb les instal·lacions actuals no disposen de l'espai suficient per donar les classes amb normalitat i Compromís per Alzira considera que es podria fer un conveni amb la Conselleria d'Educació per construir un local d'educands adequat per a la Societat Musical.

El tancament del CEFIRE d'Alzira, ha comportat també la desaparició dels seus fons bibliogràfics. Donat que a la ciutat ha d'inaugurar-se en breu la nova Biblioteca, es demana a la regidora d'Educació i a la pròpia alcaldessa que s'interessen i realitzen les gestions escaients amb la Conselleria d'Educació, perquè aquest fons puguen passar a les prestatgeries de la mateixa.

La presència del “morrut roig” als jardins i parcs de la localitat està fent una desfeta important en el patrimoni de palmeres. De les més de 2.000 palmeres de la ciutat, pràcticament el 20 % de les mateixes es trobem mortes. Reclamen a la Conselleria d'Agricultura, inversions en prevenció, tractament i cura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.