Economia

La tèxtil Gallostra tanca i farà fora 125 empleats

L'administradora concursal diu que el pla per continuar l'activitat no és viable

L'empresa tèxtil Gallostra, una de les més importants del Maresme i fabricant de la coneguda marca de mitjons Pocholo, tancarà definitivament les portes i deixarà al carrer la totalitat de la plantilla: 125 treballadors. Fonts del sindicat CCOO han confirmat que l'empresa va presentar fa pocs dies al jutjat mercantil número 4 de Barcelona un expedient d'extinció de la firma i que la setmana vinent començarà el període de consultes. En un primer moment, l'empresa havia defensat la seva continuïtat proposant una dràstica reducció de la plantilla que afectava 97 treballadors. L'administradora concursal, però, va desestimar el pla de viabilitat presentat per la propietat perquè, entre altres errors, no havia comptabilitzat les indemnitzacions que havia de pagar als empleats acomiadats.

El viacrucis de Gallostra fa anys que dura, amb reducció d'horari i aplicacions d'ERO als empleats, entre altres mesures, però aquest 2012 la situació s'havia agreujat.

Els empleats, segons recorden des de CCOO, fa cinc mesos que no cobren el salari, malgrat que les comandes no s'han aturat i la producció ha continuat a la fàbrica. En aquest sentit, des del sindicat s'explica que l'objectiu prioritari és que els empleats aconsegueixin marxar a casa amb la màxima indemnització “i no tan sols els 20 dies per any treballat que marca la llei”.

D'altra banda, tampoc es descarta que la plantilla plantegi una acció judicial contra el propietari de Gallostra perquè assumeixi les indemnitzacions corresponents en cas que l'empresa es declari insolvent o que la demanda es faci extensiva a la resta d'empreses vinculades a la firma tèxtil. El tancament de Gallostra representarà un cop molt dur per al sector tèxtil que encara existeix al Maresme i fereix de mort l'activitat al nord de la comarca, en especial a Pineda de Mar.

Es dóna el cas que la majoria de la plantilla de la firma fa molts anys que hi treballa i hi ha un bon nombre de matrimonis, un fet que encara agreuja més la situació familiar d'aquests empleats. Gallostra va néixer a Calella el 1860 i aviat es va especialitzar en la fabricació de mitjons i pantis. L'any 1972 es va situar al polígon de Pineda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.