Economia

tantxtant

El consum de petroli

S'acostuma a donar per fet que a mesura que les economies creixen utilitzaran més petroli. Aquesta raó és la citada principalment en les alertes sobre les quals el món podria exhaurir el petroli, particularment si els estàndards de vida creixen en les economies en desenvolupament. Bé, els estàndards de vida estan millorant als països en desenvolupament, però ara els pitjors pronòstics sembla que estan equivocats. En part, això és perquè nous descobriments i tecnologies innovadores han augmentat la quantitat de petroli que es pot produir i, en part, reflecteix la conservació com als automòbils, que arriben a ser més eficients, així com altres passos fets per reduir l'us del petroli.

L'Agència Internacional d'Energia, en el seu Pronòstic de l'Energia Mundial 2012, publicat aquest mes, pronostica que la producció de petroli nord-americana, que va començar a créixer el 2009 després de dècades de declivi, continuaria creixent fins, a tot estirar, al 2020, quan podria estar tan alta com ho va estar el 1970, l'any de màxima producció. A més, pronostica que el 2035 el consum nord-americà de petroli podria declinar a nivells no vistos des dels anys seixanta, depenent dels esforços de conservació. L'informe pronostica que cap al 2020 els Estats Units podrien sobrepassar l'Aràbia Saudita com a país productor més gran de petroli, i que si bé els Estats Units probablement no seran un país exportador net de petroli, el continent nord-americà com un tot ho podria ser cap al 2030.

Però tot i la demanda, declinant, en alguns països que històricament van ser usuaris importants de petroli, la demanda mundial sembla que continua creixent. L'IEA pronostica que la demanda global d'energia, incloent-hi l'energia produïda per altres fonts, és probable que creixi un 35% el 2035 amb una gran part de l'augment provinent de la Xina i l'Índia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.