Economia

L'Ajuntament de Morella autoritzat com Agència de Col·locació

El grup de treball s'ha reunit amb els objectius d'assessorar en la cerca d'ocupació, augmentar la formació, estudiar les diverses problemàtiques i atorgar el suport a noves iniciatives

El grup de treball creat per l'Ajuntament de Morella i del que formen part responsables de totes les àrees municipals i de l'empresa CISE, ha mantingut una altre de les seues trobades mensuals.

Una de les conclusions destacades d'aquesta reunió, és l'ampliació de les funcions de la Borsa de Treball que es presta des de l'Agència de Desenvolupament Local, a l'obtindre la catalogació d'Agència de Col·locació. Un impuls a este servei que s'ha marcat els objectius d'assessorar en la busca d'ocupació, augmentar la formació, estudiar les diverses problemàtiques i atorgar suport a noves iniciatives.

Cal recordar que des de l'Agència de Desenvolupament Local s'intermèdia entre els demandants d'ocupació i les empreses que necessiten contractacions i es coordina l'Aula Mentor i els cursos de formació.

Una dada que posa de manifest la rellevància d'aquest servei, és que hi ha més de 130 inscrits en la Borsa de Treball i es dóna servei a més de 200 persones. Al convertir-se en Agència de Col·locació, tindrà un contacte més directe amb el Servef i així contribuirà a la millora del funcionament del mercat de treball i l'increment de la intermediació laboral, per a elevar les oportunitats de les persones desocupades perquè possibiliten la seua col·locació. Per això, també és important que els demandants d'ocupació tinguen les seues dades actualitzades.

En la reunió també es van analitzar les dades d'ofertes rebudes en el mes d'octubre i taxa de desocupació. En Morella, les xifres es mantenen respecte a les de fa un any, amb 130 persones desocupades, la qual cosa suposa al voltant d'un 10% de la població activa.

El grup de treball també va constatar el bon funcionament en l'organització i col·laboració amb altres entitats per a oferir cursos de formació. Per a este inici de 2013, s'està elaborant una important oferta formativa, amb distints cursos d'informàtica, ofimàtica i anglés, a més dels que s'organitzen des del Centre de Turisme (CDT) o l'IVAJ.

Des d'aquest grup de treball es recorda que està en marxa l'Aula Mentor, que suposa una oferta de més de 100 cursos formatius certificats pel Ministeri d'Educació. Des de l'Agència de Desenvolupament Local també s'enviarà tota esta oferta als inscrits en la Borsa de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.