Sony Espanya va guanyar 7,05 milions d'euros en l'exercici del 2008, un 70% menys que un any abans

Navarrete qualifica de «luxe» el manteniment de la planta de Viladecavalls

La filial espanyola del grup japonès d'electrònica de consum ha tancat l'exercici del 2008 amb una caiguda del 13,51% de les vendes (2.148,22 milions d'euros contra els 2.491,10 milions d'un any abans) i d'un 70% dels seus beneficis després d'impostos (7,05 milions, contra els 23,43 milions de l'exercici precedent). El director general de la companyia, Pedro Navarrete, va explicar ahir a Barcelona que en aquests números hi ha tingut molt a veure el retrocés internacional del consum i que cal fer un «balanç positiu de gestió» perquè Sony ha tingut uns resultats millors que els seus competidors.

Quant a les vendes de televisors de pantalla plana, que és el que Sony fabrica a Viladecavalls, Navarrete va dir: «És la primera vegada que conec un mercat en què el producte només està en la meitat de les llars i que té unes caigudes de preu tan considerables, de més del 25% [en el darrer exercici].» El directiu va explicar que «la pressió competitiva és el que ha fet baixar els beneficis».

Pel que fa a les previsions per a l'exercici del 2009, Navarrete confia mantenir-se una mica per sobre del mercat i «perdre una mica menys o guanyar una mica més que els altres». «Dependrà dels mercats i ens haurem d'ajustar al que vulgui la demanda, però el que és important és com acabarà la campanya de Nadal, que, en aquest cas, és crucial», va dir Navarrete.

La planta catalana

Amb relació a la planta de Viladecavalls, en què Sony ha reduït la plantilla en l'últim any en 290 persones (a través de baixes voluntàries i prejubilacions) i on hi ha un acord social, Navarrete va explicar que «mantenir una fàbrica i haver aconseguit un compromís de continuïtat no és gens fàcil, és una espècie de luxe, especialment en un període tan complicat». Tot i que no va garantir que la companyia no presentaria cap expedient de regulació, Navarrete es va comprometre personalment a fer tots els possibles per mantenir la fàbrica catalana, on treballen unes 2.500 persones. És previst que durant el 2009 es fabriquin prop d'1,5 milions de televisors de pantalla plana en aquestes instal·lacions.

Segons va dir el màxim responsable de Sony Espanya, la companyia està negociant diverses alternatives amb el govern català per poder aspirar a ajudes a la innovació, però no es planteja, ara per ara, ni fabricar un nou producte ni augmentar la producció existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.