Empreses

Cervicals sanes per viure millor

El Trax és el complement ideal al procés de rehabilitació d'afectacions a la zona del cap

L'invent és útil per als problemes a les cervicals del 75% de la població
Les primeres unitats sortiran cap a Aràbia Saudita, Austràlia, Itàlia o el Canadà

Cefalees, desequilibris posturals provocats per l'ús de l'ordinador o la recuperació després d'una fuetada cervical en un accident de trànsit, tenen ara millor solució. Axis Medical Biomechanics, de la mà de Miquel Àngel Barril, ha tret al mercat el Trax Rehabilitador Cervical, un aparell que, sempre acompanyat del tractament de rehabilitació adequat, provoca una descompressió, gairebé immediata, de les cervicals i, per tant, una millor qualitat de vida. Barril, osteòpata i quiropràctic, ho tenia al cap des de fa 10 anys, però l'aparell ha vist la llum ara fa uns sis mesos.

“Des que vaig començar a treballar en aquest món que tenia clar que hi havia aquesta necessitat i tenia al cap el que volia”, explica, “però faltava el finançament, ja que em demanaven molts diners per fer els prototips.” Barril detalla que el funcionament del Trax “és molt simple”. De fet, l'aparell descomprimeix les articulacions cervicals i està basat en un sistema de funcionament de forces contralaterals que exerceix un moviment de tracció molt precís i gradual tant amunt i avall com lateral. La gran novetat respecte als sistemes actualment utilitzats és la tracció lateral, ja que aquests sistemes només preveuen el moviment amunt i avall.

Barril és molt optimista respecte al seu primer invent, ja que “la resposta als centres de rehabilitació i hospitals és molt bona”. En aquest sentit, el Trax és ara a l'Institut de Biomecànica de València –un centre adscrit a la Universitat Politècnica de València–, on l'estant provant i des d'on sortiran les primeres unitats amb destí a Austràlia, l'Aràbia Saudita, Itàlia, Canadà i el mateix Estat espanyol. La majoria de les primeres unitats del Trax aniran a centres de rehabilitació on el provaran i la inversió inicial ha estat de 60.000 euros.

Barril es mostra esperançat, ja que “els fisioterapeutes que l'han provat aquí n'han quedat encantats i me n'estan descobrint noves potencialitats”. De fet, el màxim responsable de l'empresa molletenca Axis Medical Biomechanics defensa que aquest és un “producte molt personal del rehabilitador”. “Aquest”, afegeix, “podrà decidir, en virtut de cada pacient, com i quan el fa servir”. En aquest sentit, Barril defensa que l'aparell és útil per a un 75% dels pacients, i que només una petita part, per culpa de la morfologia del seu coll, no en podran gaudir.

El funcionament estàndard del Trax rehabilitador Cervical és de dues o tres sessions d'entre sis i vuit minuts al dia al llarg de dues o tres setmanes. Barril, però, insisteix que això dependrà de cada pacient, de cada lesió i, sobretot, del rehabilitador, ja que aquest barrejarà l'ús de l'aparell amb altres tècniques com massatges o ultrasons. Per al creador del Trax, “la descompressió, l'alleugeriment en el pacient és tan gran que facilita qualsevol altre tractament”.

Tot i que haurà de ser cada professional qui decideixi l'ús final que li vol donar, Axis Medical Biomechanics defensa que el Trax serveix per tractar persones que pateixen cefalees, cervicàlgies, problemes d'alineació de les vèrtebres, desequilibris posturals, processos posttraumàtics i patologies degeneratives. Barril ho resumeix de la següent manera: “Si els músculs d'aquesta zona estan agarrotats, comprimeixen les artèries i venes que s'hi mesclen i impedeixen un bon flux sanguini. En ser alliberats pel Trax gràcies a l'estirament progressiu, es crea una relaxació muscular que facilita el rec sanguini cap al cervell i allibera el sistema nerviós central.”

El responsable de l'empresa de Mollet del Vallès, però, no es queda aturat mentre espera l'impacte del seu primer invent i ja en prepara una nova versió, mentre treballa en dos projectes més: un aparell per lluitar contra la fasciïtis plantar i un altre per als problemes de columna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR