Empreses

Engel Axil supera el concurs de creditors, salva 360 llocs de treball i mira als Balcans

La companyia Engel Axil, dedicada a la fabricació i distribució de productes tecnològics, ha superat amb èxit el procés concursal en què estava immersa des de l'octubre del 2011 i s'ha garantit d'un pla de viabilitat que li permetrà salvar més de 110 llocs de treball directes i al voltant de 250 d'indirectes.

Segons han informat des de l'empresa, més d'un 70% dels seus creditors van donar suport al conveni i al pla de viabilitat elaborat amb l'assessorament del Bufete Castilla. Durant el procés concursal Engel Axil no va deixar mai l'activitat i l'estratègia de futur passa per l'obertura de nous mercats a la zona dels Balcans, concretament a països com Sèrbia i Croàcia. La política d'internacionalització s'acompanya d'una aposta per potenciar el departament de R+D+I amb nous llançaments de productes, després d'haver liderat el mercat europeu dels receptors de la TDT. En concret la seva nova gamma EngelDroid, especial per a dispositius Android, ha estat reconeguda amb diversos premis internacionals i actualment la companyia està immersa en el desenvolupament de la tecnologia de receptors connectats a Smart TV. Amb un catàleg de més de 8.000 referències, la companyia amb seu a Barberà del Vallès acaba de presentar les seves principals novetats incloses en els catàleg dirigits al canal professional i també el de consumidors.

Engel Axil va néixer fa més de 45 anys per la integració de diverses companyies i exporta a més de 34 països. Va presentar concurs de creditors el 2011 amb un passiu de 35 milions per la davallada de vendes al sector i per la impossibilitat de refinançar les línies de crèdit amb les entitats financeres. La companyia va facturar 24,5 milions d'euros a l'Estat espanyol durant el 2012 i té delegacions a Itàlia, França i Sèrbia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La renda dels barcelonins creix un 8% el primer trimestre de 2024

BARCELONA
agricultura

Augmenten les segones collites de blat de moro a Ponent

LLEIDA
economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona