Economia

Turisme

Un hotel romàntic

Els usuaris del lloc web de viatges Tripadvisor consideren que l'hotel Las Moradas del Unicornio de Púbol és el més romàntic de Catalunya i el sisè de l'Estat espanyol

Està en un edifici del segle XI i té quatre suites i una biblioteca amb 4.000 llibres

L'establiment ofereix una cuina tradicional amb fusió de Navarra i Catalunya

L'hotel Las Moradas del Unicornio de Púbol ha estat considerat pels usuaris de Tripatvisor com l'establiment hoteler més romàntic de Catalunya i el sisè de l'Estat espanyol. Tripadvisor organitza els premis Travelers Choice amb motiu del dia de Sant Valentí i l'objectiu era triar els hotels més romàntics d'Europa i també de l'Estat. Els guanyadors es dictaminen a través dels comentaris i opinions que han deixat al web els viatgers de tot el món.

Expressions com ara “una experiència única”, “lloc de somni”, “el santuari dels somnis”, “una perla fora de temps” o “perfecte” són algunes de les 108 opinions que alguns dels clients de Las Moradas del Unicornio de Púbol han publicat al web. L'hotel, que està situat ben bé al costat del castell Gala Dalí, es va inaugurar ara fa tres anys i consta de només quatre habitacions, tipus suite, totes amb decoració diferent i “pensades fins a l'últim detall”. En totes les habitacions “és present el mite de l'unicorn” i per això les estances estan batejades amb els noms d'Unicorn Blanc, Unicorn Daurat, Unicorn Carmesí i Unicorn Plata. “No és ni un hotel ni una casa rural. M'agrada dir que és un refugi per a l'ànima”, explica la directora, propietària i cuinera de l'establiment, Olga Castells, que juntament amb el seu marit, l'escriptor Kim Castells, fan el possible perquè “els clients aprofitin la seva estada per descansar i desconnectar del dia a dia”.

L'edifici, del segle XI, formava part dels serveis –graners i cavallerisses, entre d'altres– del castell de Púbol. Amb els anys es va remodelar i està considerada com a casa des del 1756. A més de les quatre habitacions, l'establiment ofereix una cuina amb fusió de Navarra i Catalunya –“però totalment tradicional i amb productes sense additius”–, un jardí amb piscina i un biblioteca amb 4.000 llibres, oberta a tots els clients, com la majoria de les estances de la casa. A més, l'hotel disposa de diferents salons i racons per poder disfrutar “de privacitat si és el que és desitja” o per passar una estona amb amics o fer una celebració. També té el que anomenen bungalou, un petit espai al mateix jardí perquè els clients puguin sopar en la intimitat. La casa està decorada amb objectes provinents d'arreu del món.

Segons Castells, en aquests temps han tingut clients de tota mena, des del típic milionari dels Estats Units “que va marxar encantat de la seva estada a la casa” a una parella d'australians “que van venir a Las Moradas del Unicornio a casar-se” o una parella de Londres “que va fer una estada d'un cap de setmana a l'hotel per celebrar el trentè aniversari de casament”. “Hem acollit clients de tot el món: Nova Zelanda, el Canadà, Austràlia, el Regne Unit i França, entre d'altres, però també de l'Estat espanyol”, comenta Olga Castells que assegura que cada client que marxa “deixa el llistó més alt”.

El nom de la casa prové de la “devoció” de Castells als tapissos que un dia va veure al Museu Nacional de l'Edat Mitjana de París (Termes de Cluny) que acull cinc tapissos flamencs de finals del segle XV relacionats amb l'unicorn. Els tapissos representen els cinc sentits: la vista, el gust, l'oïda, l'olfacte i el tacte. “Els cinc mateixos sentits que cultivem per als nostres clients. Nosaltres, però, n'hi afegim un sisè: el del misteri”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.