Forn Franquesa porta les coques de Perafita a Barcelona
Les populars coques de Perafita ja es poden comprar a Barcelona sense haver d'esperar que s'hi celebri una fira. Forn Franquesa ha obert el seu primer establiment a Barcelona, una botiga de 45 m² a l'avinguda Gaudí de Barcelona, on es venen les populars coques dolces i salades que surten del seu obrador del Lluçanès, però la intenció és obrir més establiments a la ciutat. L'empresa disposa a a Perafita d'un obrador de 300 m² on es fa la totalitat de la producció que es ven arreu del país en fires i mercats, i a les botigues pròpies de l'empresa a Perafita, Platja d'Aro, Vic i, ara, Barcelona.
L'empresa va ser fundada l'any 1952 per Lluís Franquesa com un petit forn de poble, però ara la gestió està en mans de Salvador Franquesa i la seva dona, Lina Pascal, i els fills, Albert i Elisabet. L'empresa té actualment una quarantena de treballadors i també ha diversificat el negoci obrint una agrobotiga a Perafita, on també es venen formatges, embotits i vi, i els establiments de turisme rural Ca l'Estamenya, al mateix poble, que van ser inaugurats l'any 2008.