Economia

turisme

Els càmpings gironins tenen més pernoctacions el 2012

L'Instituto Nacional de Estadística constata un augment d'un 1% als càmpings respecte al 2011, però el nombre de nits en apartaments turístics baixa un 6%

El turisme rural aguanta la temporada

L'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers del 2012 de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), que analitza càmpings, apartaments turístics i allotjaments de turisme rural, recull que les pernoctacions l'any passat a les comarques gironines es van mantenir en xifres molt semblants a les de l'any anterior. De tota manera, es marquen diferències en cadascun dels tipus d'establiments. Així, mentre que els càmpings gironins van registrar unes 70.000 pernoctacions més que l'any anterior –que suposen un increment d'un 0,98%–, en el cas dels apartaments turístics s'ha registrat, segons les mateixes dades, una caiguda d'un 6%, ja que s'ha passat de 2.652.941 pernoctacions el 2011 a 2.493.668 el 2012.

Quant a les pernoctacions en establiments de turisme rural a la demarcació, l'INE també constata un petit augment, d'un 0,28%, amb aproximadament un miler més de pernoctacions respecte a l'any passat. En total, s'han calculat 363.648 pernoctacions en una mitjana de 566 establiments rurals i unes 4.701 places.

Zones turístiques

Pel que fa a la localització, l'INE manté la Costa Brava com la principal zona turística pel que fa al nombre de pernoctacions en càmpings de l'Estat. Tres posicions més enrere, darrere la Costa Daurada i la Costa Blanca, hi situa el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, la quarta destinació en l'àmbit estatal pel que fa als càmpings. Més concretament, i pel que fa als punts turístics, Torroella de Montgrí, amb cinc establiments estimats, és el segon punt turístic de l'Estat pel que fa a pernoctacions, al darrere de Benidorm i al davant de Salou, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, Mont-roig del Camp, Blanes, Castell-Platja d'Aro i Calonge.

LA XIFRA

0,8
per cent d'augment
en el nombre de pernoctacions extrahoteleres el 2012 a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona