Economia

El poble de Flix demana al president d'Ercros que els rebi en una carta oberta al diari

Retreuen a la companyia que tanqui la fàbrica després de 116 anys, en què l'ajuntament de la població “els hi ha posat les coses tan fàcils com ha estat possible”

L'acusen de voler marxar deixant “30 hectàrees de sòls contaminats” i asseguren que “el poble no anirà mansament fins a l'escorxador”

Els afectats pel tancament de la planta de Flix d'Ercros Industrial han publicat en diversos diaris, entre els quals El Punt Avui, una carta oberta que ocupa una pàgina sencera en què demanen al president de la companyia que els rebi aquest dilluns a Barcelona perquè “després de 116 anys a Flix, confiàvem -ingenus- que com a mínim mantindria les formes i atendria la petició de seure amb els legítims representants del poble de Flix”.

Amb el títol Carta Oberta del Poble de Flix al sr. Antonio Zabalza, president d'Ercros Industrial SA, s'informa que “avui, els representants de l'Ajuntament de Flix el vindrem a visitar a Barcelona. Vindrem acompanyats de més de 1.000 veïns i veïnes de la població. Els mateixos veïns a qui la seva decisió condemna a un futur de misèria i desesperança”. També esperen que “avui sí que ens rebi i que sigui possible parlar amb vostè sobre l'ERO que han presentat a Flix, per tancar la fabricació de clor-sosa, acomiadar el 75% de la plantilla i desballestar tota l'estructura d'empreses auxiliars -fins a una vintena- que sostenen l'ocupació a Flix i els pobles del nord de la Ribera d'Ebre”.

En la carta, els representants municipals recorden al màxim dirigent d'Ercros que “els hem posat les coses tan fàcils com ha estat possible. Els hem bonificat tots els impostos municipals possibles. Milions d'euros d'estalvi en els darrers vint anys”. També li recorden que els han cedit un abocador industrial de titularitat municipal a preus ridículs i que per això no es plantegen tancar la planta de fosfats, que necessita l'abocador.

De fet, li recorden que l'abocador s'ha hagut d'ampliar recentment i que “haurem de portar les 700.000 tones de residus tòxics que hi ha al riu Ebre, uns residus que vostès han generat i que ara descontaminem amb l'ajut de l'Estat, la Generalitat i fons europeus. 165 milions d'euros que pagarem entre tots”. I li retreuen que “pretenguin marxar i deixar-nos un regal afegit de 30 hectàrees de sòls contaminats”.

La carta acaba avisant que el “poble de Flix no anirà mansament fins a l'escorxador” i que aquest dilluns en “tindrà una prova” amb la protesta que faran a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Es plantegen augmentar els ramats pel farratge acumulat

ventalló
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona