Economia

Ontinyent vol consolidar un enclavament tecnològic de tercera generació

El diplomàtic internacional Carmelo Angulo col·laborarà amb els empresaris locals en l'establiment de contactes en l'àrea de la ciutat mexicana de Puebla

Convertir la ciutat en un “Enclavament Tecnològic” que permeta exportar Ontinyent com a ciutat amb una indústria de tercera generació, és l'objectiu que el govern local està duent a terme mitjançant una sèrie d'accions que confluiran en la imminent presentació d'un complet Pla de Reactivació Econòmica que done un nou impuls a tots els sectors econòmics a la ciutat.

Dins d'aquestes accions cal emmarcar el recent encontre que va reunir al museu MAOVA l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Coordinador del Consell Econòmic i Social (CES), Joan Gilabert i representants de la Confederació Empresarial de La Vall d'Albaida amb el Cònsol Honorari de Mèxic a València, Pablo Romà, i el diplomàtic internacional i ex-ambaixador de Mèxic a Espanya, Carmelo Angulo Barturen.

Es tracta d'un encontre al qual Carmelo Angulo, home d'ampla trajectòria professional a Mèxic, oferirà als empresaris locals la seua col·laboració en l'establiment de contactes orgànics i institucionals en aquest país per tal de potenciar l'intercanvi empresarial principalment amb l'àrea de la ciutat de Puebla (amb més de 2 milions d'habitants) i el seu entorn de ciutats-satèlit.

A l'encontre, que dona continuïtat a la línia encetada amb la primera reunió que Jorge Rodríguez i Pablo Romá mantingueren en gener al despatx de l'Alcalde, es va parlar de posar en marxa una plataforma empresarial i institucional que permeta ajudar als empresaris ontinyentins a invertir en Mèxic, però al mateix temps presentar Ontinyent com un enclavament tecnològic i empresarial atractiu per als inversors del país centreamericà, una de les economies amb majors perspectives de creixement a tot el món.

Entre d'altres projectes, resta damunt de la taula la idea, que Ontinyent tinga un “Pol d'Innovació” on conjugar iniciatives vinculades al sector tèxtil i les noves tecnologies.

Un dels projectes contemplats en aquest Pla serà la imminent posada en marxa als subsòtans de l'edifici CREC (el nou Centre de Referència Econòmica de la Ciutat, a l'edifici de l'antic Banesto) d'un Centre Tecnològic, un “Espai Coworking” (lloc de treball en equip), que es posarà a l'abast dels emprenedors de manera gratuïta perquè puguen treballar compartint sinergies, de manera que les seues iniciatives de base innovadora i tecnològica puguen confluir en la posada en marxa de projectes comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.