Triticum elabora el pa de qualitat per a l'alta gastronomia
L'empresa combina tradició amb producció industrial per garantir un producte d'excel·lència
El pa és una barreja de farina, pa i aigua. Només això? Per en Xevi Ramon, pastisser de cinquena generació, fer pa va molt més enllà de lligar ingredients i donar forma a la massa. És una manera de viure en què la qualitat i l'excel·lència del producte són irrenunciables. Fa set anys que la seva empresa, Triticum –blat en llatí–, treballa des de les instal·lacions que té a Cabrera de Mar (Maresme) elaborant el pa per a l'alta gastronomia i oferint als cuiners de més renom un material fet a la seva mida. “Sóc un forner de poble arrelat a la comarca i al sector per tradició familiar i per convicció absoluta”, afirma. Ramon es va introduir en aquest camp l'any 1992 en un forn de Sant Pol de Mar i va continuar la seva formació a Catalunya, les Canàries i França. Amb els coneixements de l'ofici ben apresos, aquest forner pastisser tira endavant una empresa per vendre pa precuit i ultracongelat per a l'hostaleria.
Client específic.
Aquest procés permet a Triticum servir pa dins i fora de l'Estat “amb una durada del producte en perfectes condicions entre sis i vuit mesos”.
Diversificació.
Els projectes de futur són obrir un local al costat de la fàbrica “per degustar els nostres productes acabats de fer” i engegar la botiga en línia. Xevi Ramon defensa la qualitat de vida per sobre de tot. “Fer de forner no vol dir ni treballar de nit ni fer més hores que un rellotge per aconseguir el millor producte”, assenyala. I hi afegeix que “Triticum n'és el millor exemple”. I què marca la diferència? “L'aroma, el color i el gust d'un pa amb ferments naturals i que reposa 24 hores abans de coure'l en un forn de sola“, explica.
Facturació
2 M€
Treballadors
30
Any de fundació
2006
Triticum elabora el pa de qualitat per a l'alta gastronomia