Economia

Ercros es mostra disposada a rebaixar els acomiadaments i mantenir la planta de Flix

El comitè d'empresa es mostra “satisfet” per l'avenç i proposarà als treballadors aparcar la vaga

L'Ajuntament de Flix dona per finalitzada la tancada dels regidors però avisa que no abaixarà la guàrdia

L'empresa química Ercros s'ha mostrat disposada aquest divendres a rebaixar la xifra d'acomiadaments previstos en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per a la seva fàbrica de Flix, així com el manteniment del centre de treball.

El comitè d'empresa ha reconegut que en els transcurs de la negociació d'aquest matí a Madrid s'ha produït un “avenç molt important” que permet garantir el manteniment de la planta de la Ribera d'Ebre, tot i que amb un nivell de producció de clor menor que l'actual. Això suposaria una reducció de la plantilla, però no arribaria als 156 acomiadaments previstos en l'ERO de la companyia, tot i que les xifra es concretarà en la propera ronda negociadora, dijous i divendres de la setmana vinent.

Els representants sindicals han sortit “satisfets” de la reunió i proposaran als treballadors aparcar la vaga indefinida per seguir negociant.

Fonts de la direcció de l'empresa han reconegut que en les reunions celebrades entre la direcció i el comitè d'empresa aquest dijous i aquest divendres “la negociació ha avançat”. Les converses es reprendran el proper dijous a la capital espanyola.

La notícia ha estat rebuda amb alegria, just en una nova jornada de reivindicacions, en què els 700 escolars del poble s'han concentrat a la plaça de l'Església i han demanat públicament a l'empresa que no deixi els seus pares sense feina.

L'alcalde de la localitat, Marc Mur, també ha donat la benvinguda a la decisió d'Ercros i aquesta tarda els regidors acordaran en un nou ple donar per finalitzada la tancada que mantenien a l'Ajuntament de les tres de la tarda d'ahir. El consistori compleix així la seva promesa de “rebaixar la pressió” del municipi sobre Ercros si l'empresa “flexibilitzava” la seva posició i també per facilitar les negociacions. Mur ha explicat que els regidors “aixecaran el peu de l'accelerador” però sense abaixar la guàrdia. “No hem aconseguit res encara, i no hi ha res a celebrar”, ha puntualitzat.

De totes maneres, ha destacat que la lluita ha servit “perquè l'empresa s'avingui a parlar”. “Això és el que fan les empreses normals en un país normals”, ha afegit.

L'alcalde confia que les noves propostes s'acabin de materialitzar en la propera tanda de reunions entre els treballadors i l'empresa la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.