Economia

Prop de 800 persones formen una cadena humana a les portes de la planta d'Ercros a Flix

Empleats i consistori asseguren que continuaran treballant evitar el desmantellament de la fàbrica

Una marxa lenta de vehicles recorrerà aquest dimecres la Ribera d'Ebre

Prop de 800 persones han envoltat amb una cadena humana les dues portes d'accés de l'empresa Ercros de Flix com acció protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat que afecta més de 150 treballadors.

L'acció reivindicativa, que s'ha iniciat minuts abans de les cinc de la tarda, ha enllaçat la porta de personal amb la de mercaderies. Sota el lema Pel futur de Flix, lliguem-los ben curt, treballadors, familiars i veïns arribats de diferents municipis de la comarca han mostrat un cop més el seu suport al conjunt d'empleats afectats per l'ERO.

Un cop formada la cadena humana, treballadors i membres del consistori s'han reunit a una de les portes i han llegit un breu manifest on han assegurat que continuaran treballant per evitar el desmantellament de la planta. En un dels extrems de la cadena hi havia el treballador més jove d'Ercros, fet que simbolitza “la lluita pel futur de l'empresa al municipi”.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha explicat que l'acció d'avui s'emmarca en les accions programades per fer demanar la retirada de l'ERO. Barbero ha reiterat que el posicionament del consistori i de tot el municipi és “ferm” i que les accions protesta seguiran aquesta mateixa setmana, tot i que amb una intensitat inferior després de la flexibilitat mostrada per Ercros el passat divendres.

Això no obstant Tot i així, el tinent d'alcalde ha anunciat que una marxa lenta de vehicles recorrerà aquest dimecres a la tarda la comarca de la Ribera d'Ebre com una acció més contra els plans per desmantellar l'empresa al municipi, que afecten el 75% del personal que hi treballa.

Barbero ha dit que les negociacions estan en un “punt decisiu” i ha recordat que seguiran el proper dijous i divendres a Madrid. En aquest context, ha opinat que s'hi s'hagués posat “seny” des d'un principi, no hauria calgut el pas intermedi de les darreres setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.